E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKredi verenlere Hazine desteği!---

Kredi verenlere Hazine desteği!

Kredi verenlere Hazine desteği!
12 Ekim 2013 - 15:27 borsagundem.com

Kredi verenler, zararın giderek daha fazla artacağının anlaşılması halinde faiz/kar payı/kira tutarından iskonto yapabilecek...

Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanacak Hazine Desteğine İlişkin usul ve Esaslar Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Bakan Kurulu Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, kredi verenler, kurumun onayını almak suretiyle, bu karar kapsamında sağlanan kredilerden doğan alacaklar ile ilgili olarak takibe konu teminatların rayiç değerlerinden veya icra yoluyla satışından, alacakların kısmen veya tamamen tahsil edilemeyeceğinin ve zararın giderek daha fazla artacağının anlaşılması halinde ya da tahsil kabiliyetinin artırabilmek amacıyla, kurum tarafından tazmin edilen tutardan iskonto yapılmaması kaydıyla, faiz/kar payı/kira tutarından iskonto yapabilecek veya tamamen vazgeçebilecek.

Kredi verenler, ayrıca alacakları ayni, nakdi ya da tahsil şartına bağlı bir bedel karşılığı devir ve temlik edebilecek, alacağı yeniden itfa planına bağlamak dahil borçlu yararlanıcı ve kefilleri ile yeni protokoller yapabilecek. Yapılacak protokol ile yeni itfa planına bağlanacak alacakların para birimindeki değişiklikler de kredi verenlerce yapabilecek.

Kredi verenler, gerektiğinde yapılan protokole bağlı olarak kanuni takibi sözleşme süresince durdurabilmeye veya neticesiz bırakabilmeye yetkili olacak. Kredi verenlere, teminatlar ya da sonradan icra marifetiyle edinilen varlıklar üzerinde muhafaza tedbirinin uygulanıp uygulanmamasına karar verebilme yetkisi de verilirken, yürürlükte olan mevzuat çerçevesinde tahsil kabiliyetini artırmaya yönelik her türlü uygulamayı da yapma hakkı tanındı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)