E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKremlin, Afrin operasyonuna neden yeşil ışık yaktı---

Kremlin, Afrin operasyonuna neden yeşil ışık yaktı

Kremlin, Afrin operasyonuna neden yeşil ışık yaktı
23 Ocak 2018 - 13:18 borsagundem.com

Türk Ordusu'nun Afrin'deki operasyonlarına Rusya'nın yeşil ışık yaktığı yorumlanıyor. Sebebi ise...

Türk Ordusu'nun Afrin operasyonu Rus basınının da ana gündem maddelerinden biri olmaya devam ediyor. Rusya'nın bu tavrı "Kremlin'in Türkiye'nin Afrin operasyonuna yeşil ışık yaktığı" şeklinde yorumlandı. Peki ama neden?

Rusya'nın önde gelen üniversitelerinden MGİMO'ya bağlı Askeri Politik Araştırmalar Merkezi'nin baş umzanı Mihail Aleksandrov bölgedeki Kürt örgütlerin son döndemde Rusya ve Suriye yönetimlerini dikkate almaksızın Amerikalılarla fazla içli dışlı olma hatasına düştüğünü söyledi.

Aleksandrov'a göre Suriye ordusuna saldırılar düzenleyen unsurlar Amerikalılar tarafından Kürtlerin hakim olduğu bölgelerde eğitiliyor. Rusya'nın Kürtlerden rahatsızlık duyduğu bir konu da Kürt birliklerin Rakka gibi, aslında yaşamadıkları yerlerden Suriye ordusu lehine çıkmak istememeleri.

Aleksandrov özetle Kremlin'in Kürtlerin Rusya'nın çıkarlarına aykırı davranmasından memnun olmadığını söylüyor.

Aleksandrov Rusya ve Suriye'nin şu anda İdlib operasyonuna konsantre olduklarına, Türkiye'nin ise bu konuda yüksek sesli bir itiraz ileri sürmediğine dikkat çekiyor. Uzmana göre, Türkiye İdlib operasyonuna göz yumarken, Rusya da buna karşılık Afrin operasyonuna ses çıkarmıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şimşek23 Ocak 2018 19:44

    Tarihte bize en büyük kötülükleride, en büyük iyilikleride Rusya yapmıştır. Bizim Rusya ile aramız kötü olunca ilginçtir Avrupa ve Amerika da bize kötü davranmaya başlıyor. Rusya ile düşman olamayız. Türkiyenin Rusyanın kucağına oturmasına İngiltere hiç bir zaman kabul etmez. Denge siyaseti şart.

  • Alptuğ23 Ocak 2018 15:24

    Burda en ince ayar politika Türkiye’yi Amerika iyice zorlaştırın Rusya İle entegre etmedir. Bunu toplamada benimsetmek içim gereken bütün psikolojik aşamalar tamamlanmak üzere. Artık NATO İle olmaz. Yeni stratejik ortak Rusya dır

  • Vedat23 Ocak 2018 14:25

    Suriye güvenliği refahı Rusya’nın hiç umrunda değil. Tek amaçları Amerika’yı sokuşturmak. Amaçlarına ylaştılar artık Amerika bölgede Rusya iran Türkiye estat kıskacından kurtulamaz. Yankee gı home!

  • Osmanlı 23 Ocak 2018 14:22

    Operasyonda Rusya Esat ve Türkiye ortaklığı aşikar ve bu güçlü bir siyasi ve askeri birlikteliğine evrişecektir. Amerika nın alanı çok daralacak