E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto borsalarına para transferine engel---

Kripto borsalarına para transferine engel

Kripto borsalarına para transferine engel
31 Aralık 2017 - 18:09 borsagundem.com

Avusutralya Bankalarının, kriptopara işlemlerini engellediği ve hesapları dondurduğu iddia edildi.

BORSAGUNDEM.COM

National Australia Bank, ANZ, the Commonwealth Bank of Australia ve Westpac Banking Corporation suçlamalara cevap verdi.
Avustralya'nın en büyük 4 bankasının müşterileri, kripto paralarla ilgili işlemlerinin bloke edildiğini iddia ettiler. Söz konusu iddialar, Sydney Morning Herald gazetesinde yer aldı.

Sözkonusu iddiaların hedefinde National Australia Bank, ANZ, the Commonwealth Bank of Australia ve Westpac Banking Corporation yer aldı. Sözkonusu bankaların müştelerileri, bankaların kendi hesaplarından, CoinJar, Coinbase, CoinSopt ve BTC Markets gibi kripto para borsalarına para transfer etmelerine izin verilmediğini ya da hesaplarının dondurulduğunu belirttiler. Bankalar bunu ne yalanladılar, ne de açık bir cevap verdiler.

National Australia Bank adına konuşan bir yetkili: “Düzenli olmayan para birimlerini desteklememekle birlikte Banka olarak müşterilerimizin kripto para satın alma haklarını da inkar etmiyoruz" dedi.

Gazetenin konuya ilişkin haberinde, Avustralya vatandaşlarının ANZ Bank'tan hesaplarının kapatıldığına dair bir bildirim aldıkları ancak bunun gerekçesi olarak herhangi bir açıklama yapılmadığı ifade edildi. Müşteriler, sosyal medya hesaplarında, bankanın bu kararının kripto paralarda işlem yapmalarından kaynaklanadığını belirttiler. ANZ yetkilisi ise "Bankamız müşterilerinin dijital para birimleri almalarını yasaklamıyor" dedi.

Commonwealth Bank 2017 Haziran ayından bu yana online bankacılık faaliyetleri üzerinden kripto para işlemleri yapılmasını engellemişti. Banka bu konuda, "Paraların gönderildiği hesaplar daha önce yolsuzluklara karışmış hesaplar ya da Bitcoin ve diğer dijital para birimlerine yatırım yapmak amacıyla kullanılan hesaplar" açıklamasında bulunmuştu.

Bir Commonwealth Bank sözcüsü “Müşterilerimiz, bizim koşullarımıza ve yasal yükümlülüklere uyduğu sürece kripto para birimlerine yatırım yapabilir" dedi.


Westpac sözcüsü ise “Transferin orijinini belirleyemiyorsak, Avustralya kara para ile mücadele yasası kapsamında hareket etmek zorundayız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)