E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto parada lider kim olacak tartışması---

Kripto parada lider kim olacak tartışması

Kripto parada lider kim olacak tartışması
20 Mart 2021 - 10:59 borsagundem.com

Kripto paralar konusunda uzman olan araştırma firması Messari’nin analisti, Ethereum'un Bitcoin'i geçerek en değerli kripto para olabileceğini açıkladı

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Kripto para araştırma firması Messari'de analist olan Ryan Watkins, Ethereum'un en değerli kripto para birimi olmak için Bitcoin'i geçebileceğine inanıyor.

Fintech Today ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda Watkins, Ethereum 2.0'a geçişin bazı değişiklikler getireceğini ve bunun da Ether'in (ETH) gelecekte lider kripto para birimi olmasına yol açabileceğini söyledi. Watkins'e göre, Bitcoin'in para politikasının öngörülebilir olması "değer deposu" varlığı olarak konumunu güçlendiriyor. Watkins "Bence Ethereum 2.0'a geçiş, Ethereum blok zincirini korumanın yeni bir yolu gibi. Ethereum aslında Bitcoin'den daha güvenli olabilir" dedi.

Watkins, Ethereum 2.0'ın getirdiği yeni para politikasının ETH'nin deflasyonist bir varlık olmasına yol açacağına dikkat çekti, çünkü her yıl daha fazla token arzı yakılıyor. Bu şüphesiz Ethereum için daha yüksek bir değer önerisine yol açacak olsa da, Messari analisti, Ethereum üzerine inşa edilen DeFi (merkezi olmayan finans) uygulamalarındaki artışın, kripto alanındaki blok zincirinin faydasını daha da ilerlettiğini vurguladı.

Watkins, Ethereum'un GSYİH'sinin aslında dünyadaki birçok büyük ülkeye rakip olduğunu belirterek, “Ethereum'un paraya dönüşme şekli, aslında ülkeler tarafından bir para birimi olarak benimsenmesi değil kendi ekonomisini inşa ederek paraya dönüşmeyi amaçlıyor”diye konuşuyor.

Blockchain Center'dan gelen veriler, Ethereum'un işlem sayısı ve toplam işlem ücretleri açısından Bitcoin'i zaten aştığını gösteriyor. Bununla birlikte, piyasa değeri açısından, Ethereum'un 200 milyar doları, Bitcoin'in 1 trilyon dolarlık piyasa değerinin hala gerisinde.

Bitcoin, son yirmi dört saat içinde % 0.67'lik hafif bir kayıpla 59.063 dolardan işlem görüyordu. Ethereum, son yirmi dört saatte % 0.15 büyüme ve geçen hafta % 3.84 kazanç göstererek 1.826 dolardan işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)