E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKripto paralarda sıra Dash'in---

Kripto paralarda sıra Dash'in

Kripto paralarda sıra Dash'in
29 Kasım 2017 - 15:12 borsagundem.com

Kripto para piyasalarında Bitcoin'in yaşadığı yükselişle gözü kamaşan yatırımcılar Dash'in yaşadığı artışı gözden kaçırıyor. 

BORSAGUNDEM.COM

Bitcoin, dün 10 bin doları geçti ve bugün de yükselişini hızlı bir şekilde sürdürüyorken bütün gözler Bitcoin'in üzerinde olsa da Dash kendi içinde hızl bir yükselişle 600 dolardaki rekor seviyesini geçti.

Dash, halen kripto para piysasında 5.02 milyar dolarla kripto para piyasasının yedinci en popüler parası halinde oluyor. 2014 Ocak ayında XCoin adı ile piyasaya sürülen ve bundan bir kaç gün sonrada yatırımcılarının kimliklerini gizleyebilme özelliği ile Darkcoin olarak adlandırıan ancak daha sonra digital cash'in kısaltılmışı olan Dash adı ile anılmaya başlayan para birimi uzunca bir süredir piyasada olsa da geçtiğimiz ay birden fiyatını ikiye katladı.



Dash'in sunduğu avantajlardan biri de yatırımcıların işlemlerini saniyeler içinde yapabilmesi oldu ki Bitcoin için böylesi bir işlem 10 dakika sürebiliyor hatta büyük işlemler için bu süre saaterle ifade edilebiliyor.

Ekim ayında 282 dolar seviyesinde olan Dash, 28 Kasım tarihinde 631 dolar seviyesine yükseldi. Bunun arkasında bazı nedenler vardı; Zimbabwe'de yaşanan politik karmaşa pek çok yatırımcının kripto para birimlerine yönlmesine neden oldu. Bu dönemde Dash, Zimbabwe piyasalarında işlem görmeye başladığını duyurdu. Kripto para biriminin arkasındakiler, Zimbabwe'de KuvaCash ile ortaklığa gitti ve bir balon haline gelmiş enflasyonla, yerel para biriminin değerindeki çöküşle, ve ulusal ekonomideki gerileme ile mücadele yoluna girdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)