E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKritik ziyaret sonrası ilk açıklama---

Kritik ziyaret sonrası ilk açıklama

Kritik ziyaret sonrası ilk açıklama
28 Ağustos 2013 - 17:39 borsagundem.com

Suudi Arabistan'dan dönen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu

Suudi Arabistan'dan dönen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye'deki son durumla ilgili açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu'nun düzenlediği basın toplantısından satır başları:
- Türkiye’den ülkeler talepte bulunuyor. Eski paradigmadan gelen bir algı bu. Aslında son 2.5 yıldır Türkiye bütün gelişmelerin içinde. Bir diplomasi yürütüyor.
Zaten kimyasal silah kullanımının yüreklerimizi burkan gün BM genel sekreteriyle ilk görüşmeyi ilk ben yaptım. Başbakanımızla bu gelişmeleri değerlendirdikten sonra ilk tepkiyi veren biz olduk.
- Bütün taraflarla görüştük. ABD, İngiltere ve Fransa, Danimarka diğer bütün AB ülkeleriyle. Hem de Rusya ve İran yetkilileriyle görüştük. BM heyetinin oraya gitmesi için uğraştık ancak Suriye geç hareket etti. Elimizde çok kuvvetli istihbaratlar var. Bunu diğer ülkelerle paylaştık.
- Başından beri en aktif diplomasiyi biz yürüttük. Kimse Beşar Esad'la kimse görüşmezken biz görüştük. Kimyasal silahlar konusunda hiçbir çatışmanın tarafı olmamak için çaba sarf ettik . Ama şunun görülmesi lazım. Suriye'de kimyasal silah kullanıldı. Bunun fark edilmesi lazım 100 bin insan öldü. Suriye rejimi bundan sorumlu. İnsanlık dışı bu barbar saldırılar durana kadar ne yapılması gerekiyorsa kan nasıl durdurulur nasıl kimyasal silah kullanımı en etkili şekilde cezalandırılır.
- Suriye’ye müdahale sonrası mülteci akımı gibi istenmeyen sonuçlar olabilir. 4 Eylül’de Cenevre’de özel bir toplantı yapacağız. Suriye’nin komşusu ülkeler olarak mülteci akımını birlikte değerlendireceğiz.
- Bütün kamuoyumuzun gelişmeleri değerlendirmesi lazım. Ülkemizin yanı başında kendi halkına karşı kimyasal kullanan bir rejimin bulunması bizatihi bir tehlike unsurudur. Sanki bazı kararlar alınacak ve Türkiye bu kararın bir parçası olacak gibi bir algı doğru değil.
- Cumhuriyet tarihimizin en kritik eşiğindeyiz. Hem sükunetle olayları değerlendirmek gerekirken hem de herkesin Orta doğu’nun kaderinin çizildiği bu dönemde sorumlu davranması gerekiyor.
- Silahlı kuvvetlerimiz çıkardığımız teskere ve angajman kurallarıyla ne gerekiyorsa yapma konusunda yetkilendirilmiştir. Güneyimizde 100 bin insanın öldürüldüğü bir savaş yapıyor. Verilen talimat açıktır. Bütün senaryoları tartışıyoruz. TBMM’nin verdiği yetki çerçevesinde silahlı kuvvetlerin güvenliğimiz neyi gerektiriyorsa onu yapacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • takipci 29 Ağustos 2013 21:06

    hacı efendi 900km sınırı 200bin insanının ülkemizde sığınmacı olan hepsinden önemlisi akrabalık ve kan bağımız olan Süriye'den değilde haritada yeri belli olmayan bir ülkeden bahsediyoruz sevincim şuki senin gibi düşünenlerin sayısı bu ülkede her geçen gün azalmakta ne abd ne İsrail her şey kendi ülkemizin menfati için bu akıl beni yormuyor ama senin gibi düşünenlere laf anlatmak yoruyor

  • ???28 Ağustos 2013 22:14

    YAZIK BU ÜLKENİN HALİNE NE HALE GELDİK BİZ Kİ TARİHTE HEP EZİLENLERİN KATLEDİLENLERİN ZULME UĞRAYANLARIN YANINDA OLDUK BUNU Bİ GÖREV BİLDİK HİÇ DÜŞÜNMEDEN HANGİ DİNDEN HANGİ IRKTAN OLURSA OLSUN HEP YARDIMA KOŞTUK VE HİÇ BİR ÇIKAR BEKLEMEDEN KOŞTUK. NE OLDU BİZE YAZIK Kİ YANIBAŞIMIZDA İNSANLAR KATLEDİLİRKEN BEBEKLER ÖLDÜRÜLÜRKEN BİZ HİÇ BİŞEY OLMAMIŞCASINA BU BİZİM SAVAŞIMIZ DEĞİL BİZE FAYDASI YOK GİBİ KONUŞMALARA GİRDİK NASIL BİR DURUMA GELDİK YARDIMA KOŞACAĞIMIZ YERDE SUSMAYI TERCİH EDER DURUMA DÜŞTÜK. HEP ÇIKARCI HEP BANA DOKUNMAYAN YILAN BİN YIL YAŞASIN DER DURUMA GELDİK….AMA HAKLISINIZ YILLARCA TARİHİNİZ DİNİNİZ UNUTTURULDU BİLEREK YAPILDI BUNLAR VE SİZDE ONUN ESERİ OLDUNUZ. İLKOKULDAN İTİBAREN PADİŞAHLAR SADECE HAREMDE KADIN PEŞİNDE KOŞAN BİRİLERİ OLARAK GÖSTERİLDİ DİNİN GEREKELİRİNİ YAPMAK YOBAZLIK OLARAK GÖSTERİLDİ….YAZIK Kİ KATLİAMA KARŞIN BURDA HALA SESSİZ KALALIM DİYE YAZIP DURUYORSUNUZ……SIRF AK PARTİ DİYE SUANDA İKTİDARDA OLAN SIRF KİNİNİZDEN DOLAYI ORDA GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE BEBEKLER BİLE ÖLDÜRÜLSE SUSUP KALMAYI SEÇEBİLİYORSUNUZ…. BENCE YORUM YAPAN BAZI ARKADAŞLAR İŞTE SİZLER ZAMANINDA BATININ SÖYLEDİĞİ GİBİ BUNLARI TARİHLERİNDEN DİNLERİNDEN KOPARMADIKÇA YENEMEYİZ BÖYLE YENERİZ DEMELERİ SONUCU YAPTIKLARI HER TÜRLÜ PROJENİN ESERİ SİZLERSİNİZ…ASLINDA BENCE BURDA AMERİKA’YI VEYA BATI SUÇLAMAYIN SİZLER BUNLARIN İSTEDİĞİ İNSANLARSINIZ O YÜZDEN BURDA BOŞ YERE KONUŞMAYIN….SAYGILAR….

  • cüneyt annan28 Ağustos 2013 20:54

    inşallah sonun saddam gibi olur çok kan dökülmesine sebeb oldun

  • abdullah28 Ağustos 2013 19:41

    mazlumların kanı elinize bulaştı bir kere

  • rezalet28 Ağustos 2013 19:10

    salya sümükle dış politika anca böyle çamura saplanabilir.

  • hacı28 Ağustos 2013 18:57

    aktif politika dediğin seni ilgilendirmeyen bir savaşa abd-israil menfaati için girmesi mi takıpcı? bu akılla düşünmeye çalışman seni yoruyor mu?

  • takıpcı 28 Ağustos 2013 18:44

    bu ülkenin dış işleri bakanının bu kadar aktif olması ve bu kadar aktif politika geliştirmesi neden bu kadar zorunuza gidiyor

  • cevval28 Ağustos 2013 18:23

    kaypak yandaşlarınızla beraber gidin savaşa, çocuklarınızı da alın yanınıza, bu memlekete zarardan başka bir şey vermediniz korkaklar

  • Try28 Ağustos 2013 18:04

    BM genel sekreteriyle ilk görüşmeyi ilk ben yaptım. Başbakanımızla bu gelişmeleri değerlendirdikten sonra ilk tepkiyi veren biz olduk. ne yaa bu :) en iyi dalgıç sensin en iyi filmi sen çektin peki peki anladık .... evrensel .i kural vardır sn bakan : FİFO ( İlk giren ilk çıkar ) hatırlatmak isterim ... İlk tekmeyi yiyecek siz olacaksınız o güvendiğiniz ülkelerden ...

  • RR28 Ağustos 2013 18:00

    "Elimizde çok kuvvetli istihbaratlar var." Bi şey hakkında da "belgeniz" olmasa dişimi kiricam zaten. Diğer ülkelerle peyleştım dediğiniz ülkeleri öğrenebilirmiyiz acaba :) Merak etmeyin yakında takacaklar size madalyayı o güvendiğiniz ülkeler ...