E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarKriz ABD'ye mi sıçrayacak?---

Kriz ABD'ye mi sıçrayacak?

Kriz ABD'ye mi sıçrayacak?
26 Kasım 2010 - 14:23 borsagundem.com

Federal Mevduat Sigorta Fonu Başkanı Sheila Bair'a göre, ABD'nin yeni bir finansal krizi önlemek için acilen borçlarını azaltması gerekiyor

Washington Post'ta yer alan yazısında Bair, son yedi yılda federal borcun yedi katına çıkarak 14 trilyon dolara ulaştığını ve bu büyümenin finansal kriz ve hükümetin uzun vadeli yapısal açıkları azaltmak için yapması gereken zor seçimlerden kaçınması sebebiyle gerçekleştiğini dile getirdi.

Bu yıl emekliye ayrılacakların sayısının yüksek olmasının hükümet harcamalarını ciddi oranda etkileyeceğini belirten Bair, bununla birlikte sosyal güvenlik ve sağlık harcamalarının federal giderlerin yüzde 45'ini oluşturacağını, 1975'de bu oranının yüzde sadece yüzde 27 olduğunu kaydetti.

Bair, hiçbir önlem alınmazsa ABD'nin federal borcunun bu yıl GSYH'nin yüzde 62'sine, 2035'e kadar da yüzde 185'ine ulaşacağını düşünüyor.

"Eninde sonunda bu federal borçlanma yatırımcıların ABD hükümetinin yükümlülüklerini karşılayabileceğine dair güvenini azaltarak finansal istikrarımızı tehdit edecek." diyen Bair, ABD Hazine'sinin gelecek beş yıl içinde vadesi dolan borçlarının yüzde 70'inin özel yatırımcılarda olduğunun ve yatırımcı güvenin azalmasının devlet ve özel sektör borçlanma maliyetlerini keksin biçimde artıracağının altını çizdi.

Bair, harcama kısıtlamaları ve vergi artışlarını kapsayan bir kemer sıkma paketi için ulusal bir ortak karar alınması gerektiğini dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)