E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarKriz İrlandalıları göçe zorluyor---

Kriz İrlandalıları göçe zorluyor

Kriz İrlandalıları göçe zorluyor
28 Aralık 2010 - 09:11 borsagundem.com

İrlandalılar, bir zamanlar çalışmak ve yaşamak için tercih edilen ülkelerini, ekonomik kriz yüzünden terk ediyor

İrlanda Merkez İstatistik Ofisi (CSO), Nisan 2009-Nisan 2010 arasında İrlanda'dan ayrılanların sayısının 65 bini geçtiğini, bunun 1980'lerin son yıllarından bu yana kaydedilen en yüksek göç oranı olduğuna işaret ediyor.
Aynı dönem içinde iş umuduyla İrlanda'ya gelenlerin sayısının 30 binden fazla olduğunu bildiren CSO'ya göre, özellikle doğu Avrupa'dan İrlanda'ya gelen çok sayıda göçmen umduğunu bulamayarak ülkesine geri dönüyor.
Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Enstitüsü de, işsizlik oranının yüzde 13 civarında olduğu İrlanda'dan, 2010 ve 2011'de göç edenlerin sayısının toplamda 120 bine çıkacağı öngörüsünde bulunuyor.
İrlanda'dan 1989 yılında 70 bini aşkın kişinin iş bulmak umuduyla göç ettiği, o dönemde ülkedeki işsizlik oranının yüzde 18'i bulduğu biliniyor. Nüfusu 4,5 milyona yakın olan İrlanda'dan ayrılanlar, yaşamak ve çalışmak için özellikle Kanada, Yeni Zelanda, ABD, Avustralya ve İngiltere'yi tercih ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)