E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiKriz Vodafone da vurdu---

Kriz Vodafone da vurdu

Kriz Vodafone da vurdu
23 Mayıs 2012 - 11:08 borsagundem.com

İngiliz cep telefonu devi Vodafone, Avrupa'daki ekonomik sıkıntılar nedeniyle kârlarında bir artış sözkonusu olmadığını kaydetti.

İngiliz cep telefonu devi Vodafone, Avrupa'daki ekonomik sıkıntılar nedeniyle kârlarında bir artış olmadığını kaydetti.
Şirket İtalya, İspanya, Portekiz ve Yunanistan'daki malvarlıklarının değerini 4 milyar sterlin düşürdüğünü açıkladı.
Bölgedeki ekonomik zayıflık ve katı düzenlemeler nedeniyle Avrupa'daki gelirlerini arttırma hedefinin "giderek zora girdiği"ni ifade eden Vodafone, brüt kârının bir önceki yıla göre yüzde 0,5 artışla 9,5 milyar sterlin dolayında gerçekleştiğini belirtti.
Vodafone'un mali performansı Avrupa'nın büyük bölümünde etkili olan sıkıntılı makroekonomik koşullar ve düzenlemeler nedeniyle yerinde sayarken gelişen piyasalardaki cirosunda artış gözlendi.
Şirketin Hindistan'daki gelirleri yüzde 19,5 artış kaydetti.
Vodafone, şirketin performansı bakımından geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi daha istikrarlı kuzey Avrupa ülkeleri ile İtalya ve İspanya gibi güney Avrupa ülkeleri arasında büyük bir ayrım sözkonusu olduğunu belirtti.
Geçen ay Cable & Wireless Worldwide telekom grubunu 1 milyar sterline satın alan Vodafone, servisine İngiltere sabit hatlar ağını da eklemiş olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)