E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKrizde şok gelişme: Genpower'a ihtarname---

Krizde şok gelişme: Genpower'a ihtarname

Krizde şok gelişme: Genpower'a ihtarname
25 Ekim 2013 - 09:25 borsagundem.com

Latek Holding’in eski patronu sessizliğini bozdu... Tarihi birleşmeye tarihi uyarı...

BORSAGUNDEM.COM - ÖZEL
Yaklaşık 3 ay önce başlayan Latek Holding-Genpower flörtünde önce masaya oturuldu, karşılıklı konuşuldu, el sıkışıldı. Taraflar arasında 2 Ağustos 2013’te imzalanan ‘Birleşme Sözleşmesi’ni, 20 Ağustos’ta açıklanan ‘Birleşme Yol Haritası’ izledi. Taraflar, “Latek Holding’in kendi iştiraklerinde sahip olduğu tüm hisseler Genpower tarafından en geç 15 Ekim 2013 tarihine kadar Levent Erdoğan’a 21.450.000 TL toplam bedel üzerinden devredilecek, bu devri işlemi sonucu 21.450.000 TL Levent Erdoğan’ın Genpower’dan olan alacağından mahsup edilecek’’ konusunda da el sıkıştı.
Halka açık Latek Holding ile Genpower arasındaki bu trafiği takip eden günlerde birleşme sürecinde sermayenin 120 milyondan 1.2 milyar gibi rekor bir seviyeye çıkarılacağı açıklandı. Borsa tarihine damga vuracak bu sermaye artışı ve rakamı yatırımcılar arasında büyük bir merak uyandırırken, Borsa Gündem, iki şirket arasındaki büyük krizi ortaya çıkardı. İlk işaretler Latek Holding iştiraklerinin 15 Ekim tarihinde gerçekleşmeyen devriyle geldi. Yol haritasında imza altına alınan taahhüdün ilk adımına uyulmamıştı.

YATIRIMCILARLA PAYLAŞILMAYAN ÖTELEME
15 Ekim’in Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle, yatırımcılar ötelemeyle ilgili olarak bayramdan sonraki hafta başında yani 21 Ekim’de KAP’a bir duyuru yapılmasını beklerken yeni bir hayal kırıklığı yaşandı. Onu takip eden 48 saat içinde de Latek Holding’in yeni sahibinden yani Müjdat Uslu cephesinden hiçbir açıklama gelmedi. Kamuoyuyla paylaşılan hiçbir gerekçesi olmayan 8 günlük ötelemeyi Borsa Gündem’in haber yapması üzerine ise, krizin daha da derinleştiği, taraflar arasında görünenden daha büyük bir anlaşmazlığın yaşandığı su yüzüne çıktı.
Borsa Gündem’in ötelemenin nedenlerini soran yatırımcıların tepkisini haber yapmasının ardından Latek Holding’den (23.10.2013) KAP’a açıklama gönderildi. Ancak, yatırımcıyı aydınlatacak hiçbir detayın yazılmadığı açıklamada, “20.08.2013 tarihinde kamuya duyurulan ve yine aynı tarihte kamuya açıklanan ‘Birleşme Yol Haritası’nın 3’üncü maddesinde Şirketimiz iştiraklerinin en geç 15 Ekim 2013 tarihine kadar Levent Erdoğan’a devredilmesi öngörülmüştür. Bahsi geçen iştirak devirlerine ilişkin süreç, ilgili tarafların karşılıklı mutabakatı çerçevesinde hali hazırda devam etmekte olup, en kısa zamanda sonuçlandırılacak ve süreç tamamlandığında durum kamuoyuna açıklanacaktır” denildi.

“MUTABAKAT” İFADESİNE GELEN İTİRAZ
İşte bu açıklamanın ardından, Latek Holding’i Genpower’a satan Levent Erdoğan, günlerdir süren sessizliğini bozdu, adeta patladı. Latek Holding’in yeni sahiplerinin açıklamada kullandığı “Süreç ilgili tarafların karşılıklı mutabakatı çerçevesinde sürmekte...” ifadesine tepki gösteren Levent Erdoğan, aynı gün yani 23.10.2013’te akşam saatlerinde KAP’a gönderdiği açıklamada, "20/08/2013 tarihinde kamuya duyurulan ve yine aynı tarihte kamuya açıklanan ‘Birleşme Yol Haritası’nın 3. Maddesinde Latek Holding iştiraklerinin en geç 15 Ekim 2013 tarihine kadar tarafıma devredilmesi öngörülmüştür. İş bu sözleşme uyarınca 15 Ekim 2013 kesin tarih olup, tarafımla bu tarihin ötelenmesi hususunda herhangi bir mutabakat sağlanmamıştır. Konu ile ilgili süreç takip edilmektedir. Hali hazırda sözleşme tarafı olan gerçek ve tüzel kişiler sözleşme uyarınca temerrütte bulunmaktadır" dedi. Özetle, ‘ötelemeyle ilgili mutabakat’a şiddetle itiraz etti.

KRİZ TRAFİĞİNDE YENİ BOMBA: İHTARNAME
Borsa tarihine damgasını vuracak birleşmede yaşanan ‘kriz trafiği’ bununla da sınırlı kalmadı. Büyük bomba yeni patladı. Borsa Gündem’in ulaştığı bilgilere göre KAP açıklamasıyla yetinmeyen Levent Erdoğan, Genpower’a ayrıca bir de ‘ihtarname’ gönderdi.
Tarihi birleşmeye tarihi ihtarnamede, “Sözleşme gereğinin yerine getirilmesinin, hisselerin devredilmesinin, söz konusu devir bedeli 21.450.000 TL’nin alacaktan mahsup edilmesinin istendiği, aksi takdirde hukuki sürecin başlatılacağı uyarısı”nın yer aldığı öğrenildi.
Gözler şimdi Genpower’da... Şirketten KAP’a gönderilmesi beklenen açıklamada... Ve yer alacak detaylarda...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)