E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKrugman suçluyu buldu---

Krugman suçluyu buldu

Krugman suçluyu buldu
15 Ekim 2014 - 08:26 borsagundem.com

Nobel Ödüllü Ekonomist Paul Krugman, kemer sıkma ve enflasyon fetişinin dünya ekonomisini öldürdüğünü söyledi

Dünya genelinde yatırımcılar ve politika yapıcılar küresel ekonomik yavaşlamaya ilişkin endişeleri dile getiriyorlar. 

ABD ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 4,6 büyürken Euro Bölgesi sıfır büyüme kaydetti ve Japonya'nın ekonomisi yüzde 7,1 küçüldü. 

Nobel ödüllü ekonomist Paul Krugman, bu gelişmeleri değerlendirdiği New York Times’daki köşesinde ekonomik uyuşukluğun nedenleri ile ilgili olarak “Yanıt bir dizi politik hatada yatıyor” dedi.

Krugman; teşvik gerektiğinde kemer sıkan ya da gerçek risk deflasyon iken enflasyon konusunda ortalığı ayağa kaldıran hükümetlerin bu kusurlu politikalar üzerinde neden ısrarcı olduğu konusunda ise “Katı doğruluk dünya ekonomisini öldürüyor” dedi. Bu duruma bir de örnek veren Krugman; “Borçların affedilmesi gerek ancak bu yapılmıyor. Sebebi ise az önce söylediğim gibi katı doğruluk anlayışı. Borç affedilince her türlü kötü davranışın ödüllendirildiği duygusu yaratılmaktan korkuluyor” dedi. 

ALMANYA'DA DURGUNLUK OLURSA...

Aşırı borç krizine verilen tepkinin borçluların borçlarının tamamını ödemelerini talep etmek olduğunu kaydeden Krugman; “Peki tarih bize bu strateji hakkında neler söylüyor? Cevabı bulmak kolay: İşe yaramıyor" dedi. Krugman ihtimal çok çok düşük olsa da Almanya'da yaşanacak bir durgunluğun nihayet bu katı doğruluk anlayışının yıkıcı saltanatına son verebileceğini ama buna da çok bel bağlamamak gerektiğini belirtti.

FED yetkilileri, merkez bankası tarafından faiz artırımının geciktirilmesiyle ekonomik durgunluğun Amerika Birleşik Devletleri geneline yayılmış olabileceği uyarısında bulundular. Çoğu ekonomist artık faiz oranının 2015 yılı ortalarında artırılmasını bekliyor. 

Jefferies Group Baş Mali Ekonomisti Ward McCarthy, Bloomberg’e yaptığı açıklamada; "Yetkililer oranları yükseltmek için hazır değil bunun yanında kamuoyunun da oranları artırmak için hazır olduklarını düşünmesini istemiyorlar. Yani faiz artırımı henüz radarda yok” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)