E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKRV Başbakanı Laschet: Türkiye, Avrupa’nın muhtaç olduğu anahtardır---

KRV Başbakanı Laschet: Türkiye, Avrupa’nın muhtaç olduğu anahtardır

KRV Başbakanı Laschet: Türkiye, Avrupa’nın muhtaç olduğu anahtardır
04 Mayıs 2019 - 15:58 borsagundem.com

Düsseldorf’ta 7’ncisi düzenlenen ‘Alman -Türk Ekonomi Günü’nde konuşan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Armin Laschet, “Türkiye, Avrupa’nın muhtaç olduğu anahtardır” dedi.

Düsseldorf’ta 7’ncisi düzenlenen ‘Alman -Türk Ekonomi Günü’nde konuşan Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başbakanı Armin Laschet, “Türkiye, Avrupa’nın muhtaç olduğu anahtardır” dedi.

Avrupa Türk İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ATİAD) tarafından düzenlenen ve birçok ülkeden 700’e yakın iş insanının katıldığı ‘Alman-Türk Ekonomi Günü’ buluşması, Almanya'nın en büyük eyaleti olan KRV'nin başkenti Düsseldorf'ta düzenlendi.

KRV Eyalet Başbakanlığı Twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Türkiye- Almaya ilişkileri büyük bir öneme sahip. Serbest ticaretten yana olan iki ülke Almanya ve Türkiye, uluslararası ilişkilerden kaynaklanan problemlerini ortaklaşa çözüme kavuşturmakta da birbiriyle çok güçlü bağları olan iki ortak müttefik. Türkiye, Avrupa’nın muhtaç olduğu bir anahtardır” denildi.

Türkiye Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın da Türkiye- Almanya ilişkilerinin önemine vurgu yaptığı konuşmasında, sanayi ve ticaret çevrelerini Türkiye’ye yatırım yapmaya davet etti.




Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 00804 Mayıs 2019 20:38

    Biraz dünya siyasetini bilirseniz 2,dünya savaşından sonra ABD nin Almanya’yı  ve Japonya’yı nasıl yönettiğini görürsünüz. Bu 2 mağlup o tarihten beri izin almadan WC ye bile gidemez. Anayasaları bile ABD’ye iteatla başlar. Teknolojik ilerlemeleri ABD eliyle ABD’ye biatı sonucu yapın

  • ...04 Mayıs 2019 18:34

    ABD almanyayı istemiyor, ingiltereyide abd den çık kop diyor.. AB toplulugu lideri almanya abd ye karşı bu toplulugu yönetip besliyor be abd ye karşı güvence yapıyor. şimdi Rusya nın k.kore çin etkınlıgı ile, dahada etkın olması, almanyayı tedirgin ediyor. Türkiye rusyaya yaklaşırsa, almanya da darbe alacak. o bakımdan Türkiyenin yeri almanya içinde stratejk olarak önemli. tükiye, ne rusya ile, ne abd ike nde avrupa ile savaşacak durumda ve öyle bir niyeti asla yok. Türkiye defansda çok etkili bir devlet ne olursa olsun

  • CAFER KILIÇ04 Mayıs 2019 17:44

    Türkiye olmaz ise ab mallarını kime satacak ve güvenliğini bizim topraklarımızdan başlar.bence artık kazan kazan hesabı yapılmalıdır.