E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKÜÇÜK YATIRIMCIYA ‘BEDELİ’ AĞIR OLDU---

KÜÇÜK YATIRIMCIYA ‘BEDELİ’ AĞIR OLDU

KÜÇÜK YATIRIMCIYA ‘BEDELİ’ AĞIR OLDU
06 Mayıs 2010 - 10:42 borsagundem.com

Bedelli sermaye artırım öncesi sürekli olumlu açıklamalar gönderen Akenerji hisselerinde bölünme sonrası dalgalanma devam ediyor

Bugün genel kurul toplantısı yapılacak olan Akenerji hisselerinde son dönemde önemli hareketler yansıyor. Nisan ayı ortasında yüzde 475 oranında bedelli sermaye artırımı yapan şirketin hisseleri önce hızlı bir yükseliş yaptı, bölündükten sonra ise çıktığı gibi geri çekildi. Bedelli artırım öncesi fiyatı 16.50 liradan 21 liraya seviyesine kadar yükselen hisseler, bölündükten sonra eski hisseler 4.13 liradan açıldı. Eski hisseler 3.60 seviyesine yeni hisseler ise 3.50 liraya kadar geriledi. Buraya kadar her şey normal gibi görünse de bedelli sermaye artırım öncesi şirketin özellikle yabancı ortağından gelen açıklamalar fiyatın yukarı çıkmasında etkili oldu. Şirket ortağı CEZ, özelleştirilecek elektrik şirketleriyle yakından ilgilendiğini açıkladı. Bu açıklama önümüzdeki günlerde yapılacak dağıtım ihalelerinde Akenerji’nin aktif rol alacağı beklentisini oluşturdu. Hatta kulislerde İstanbul’un elektrik dağıtımını alacağı söylentisi hızla yayıldı. Ancak önceki gün şartname alanlar içerisinde Akenerji’nin olmaması hayal kırıklığı yarattı, hisselerde de sert düşüşe neden oldu. Bu arada, bedelli bölünme öncesi alım yapan yabancı yatırımcıların, bölündükten hemen sonra yüklü miktar satış yapması kafaları karıştırdı. Kulislerde bu işlemelerin ‘bıyıklı yabancılar’a ait olduğu söyleniyor. Bedelli sermaye artımı öncesi yapılan olumlu açıklamaların da tahtaya talebi canlı tutmak ve fiyatı yukarı çekmek amacıyla yapılmış olabileceği ifade ediliyor. Açıklamalara inanarak hisse alan yatırımcıların düşüş nedeniyle kayıpları sürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)