E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKulüp hisseleri yüzde 63 yükseldi---

Kulüp hisseleri yüzde 63 yükseldi

Kulüp hisseleri yüzde 63 yükseldi
06 Nisan 2016 - 07:15 borsagundem.com

Borsa İstanbul’da kıyasıya maç heyecanı yaşanıyor. Futbol kulübü hisselerinin piyasa değeri 3 milyar TL’yi buldu

Futbol kulüplerinin yeşil sahadaki performansları borsaya da yansıyor. Kulüp hissedarları şampiyonluğa doğru her adımda daha büyük bir dalga ile hisse senetlerini almaya başlarken her puan kaybında hisse senetlerinde sert hareketler yaşanıyor. Günlük fiyat marjları yüzde 15’leri aşmış durumda...
Kulüp hisselerinin borsadaki toplam piyasa değeri 3 milyar TL oldu. Yılbaşında ise 2 milyar TL seviyesindeydi. Milliyet'in haberine göre, art arda gelen yükseliş ve düşüşler sonrasında yatırımcıların heyecanı bitmiyor. Öyle ki, yılbaşından bu yana spor kulübü hisselerindeki değer artışı yüzde 63 oldu. Aynı dönemde bist 100 endeksindeki değişim ise sadece yüzde 15.50...
Spor kulübü hisseleri BİST 100 endeksinin 4 katı fazla kazandırdı. Yılın ilk çeyreğinde transferler ile korunan beklentiler ikinci çeyreğe maçlarla yansımaya başladı. Maç sonuçlarındaki tahminlerine göre borsada pozisyon alan spor kulüplerinin hissedarları büyük bir güvenle Hisse senetlerini topluyor.

1 günde yıllık faiz

Fenerbahçe ve Beşiktaş hisse senetlerinde günlük pozisyonlar alınmaya başlandı. Öyle ki hisse hareketleri bir gün içinde yüzde 10 oynayabilmekte. Spor hissedarları 1 yıllık faizi 1 günde alabilme heyecanı içinde tuttukları takımın hissesini alıyor.
Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe ile Osmanlıspor’un berabere kalması sonrası pazartesi gözler Beşiktaş Hisse senetlerinde idi. Beşiktaş’ın oynayacağı maçı kazanarak puan farkını açabileceğine ilişkin beklenti hisseleri yukarı taşıdı. Beşiktaş hisseleri pazartesi yüzde 16.83 değer kazandı. Aynı gün Fenerbahçe ise yüzde 3 değer kaybetti. Ancak Beşiktaş Kasımpaşa’ya yenilerek şampiyonluk yolunda yara alınca hisseleri dün güne sert düşüşlerle başladı.
Dün gün ortasında Fenerbahçe hisselerinin getirisi yüzde 6.97’ye varırken Beşiktaş hisseleri yüzde 12.37 değer kaybetti.

SADECE BEŞiKTAŞ ZiRVEDE

Spor kulüpleri tarihi zirve seviyelerine göre oldukça düşük seviyelerde bulunuyor. Fenerbahçe hisseleri 2011’de 104 seviyesine kadar çıkmıştı, şimdi hisseler 43.56 TL. Beşiktaş ise 5.17 TL fiyat ile tüm zamanların zirvesine yakın. Galatasaray 2011’de 130’ları görmüştü şimdi 17.26’lı seviyelerde. Trabzonspor 2011’de 11.53’ü gördü, şimdi 1.75’lerde.

‘Temkinli davranmalı’

Şampiyonluk mücadelesi lig sonuna kadar sürerse kulüp hisselerinde hareketliliğin devam ettiğini görebiliriz. Beklentilerin gerçekleşmesi ile fiyat hareketlerinde yaşanabilecek ters dönüşlere karşı yatırımcıların temkinli davranmasında fayda var.
Spor hisselerinde satış eğiliminde olan yabancılar martta 3 milyon dolarlık Beşiktaş hissesi aldı. Yabancıların bir süredir satış yapıp çıktıkları spor hisselerinde Beşiktaş’ta alıcı olması dikkat çekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • asi06 Nisan 2016 09:33

    kumarhaneye hoşgeldiniz kumarcılar

  • varol06 Nisan 2016 09:09

    insanların kumar güdüsüyle borsaya para yatırdıkları ve bunu bile üç beş çakalın onları nasıl avlamasının kanıtıdır spor hisseleri. araştırılsın, ders olarak okutulsun faydalı olur...