E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporKupa iadesine SPK engeli---

Kupa iadesine SPK engeli

Kupa iadesine SPK engeli
15 Temmuz 2011 - 11:29 borsagundem.com

Beşiktaş’ın şike soruşturması bitene kadar Türkiye Kupası’nı Futbol Federasyonu’na geri verme kararı SPK’dan dönebilir.

Hukukçular Beşiktaş'ın hisselerinin borsada işlem gördüğünü anımsatarak, "Maddi kayba neden olacak bu karara SPK onay vermeyecektir" yorumu yapıyor. Halka açık bir şirketin elindeki mal varlığını veya değerini bedelsiz olarak devredemeyeceğini dile getiren uzmanlar, SPK'nın inceleme başlatabileceğini belirtiyor.
Habertürk'ün haberine göre; Beşiktaş Kulübü, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmada asbaşkan Serdal Adalı, futbol takımı teknik direktörü Tayfur Havutçu ve protokol müdürü Ahmet Ateş'in tutuklanmasının ardından, geçen sezon kazandıkları Ziraat Türkiye Kupası'nı Futbol Federasyonu'na iade etme kararı alırken, federasyonun siyah-beyazlıların bu teklifine olumlu yanıt verdiği bildirildi. Ancak bu karar borsada hem yatırımcılar hem hukukçular arasında tartışma yarattı. Halka açık olan Beşiktaş Futbol AŞ'nin bu karardan maddi zarar göreceğini belirten uzmanlar halka açık hiçbir şirketin elindeki mal varlığını veya değerini bedelsiz olarak devir kararı veremeyeceğini savunuyor. Sermaye Piyasası Kurulu'nun bu kararı inceleme olasılığının yüksek olduğunu belirten uzmanlar, "Beşiktaş'ın halka açık olan şirketin maddi değerlerini halka açık olmayan şirkete aktarıp buradan da Futbol Federasyonu'na geri verme kararı alması örtülü kazanç aktarımı da sayılır. Yasalarımızda örtülü kazanç aktarımının mutlaka bir kişi veya şirkete değil herhangi bir devlet kurumuna yapılması arasında fark yok" değerlendirmesinde bulundular.
HİSSELERE BİR DARBE DE AKIN'DAN
Futbolda şike soruşturmasıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi oyuncusu İbrahim Akın'ın Fenerbahçe'den para aldığını kabul etmesi ve Beşiktaş ile olan ilişkileri hisseleri vurdu. Fener hissesi yüzde 11.74 düşerek borsanın en çok değer kaybeden hissesi olurken Beşiktaş hisseleri de yüzde 5.6 düştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)