E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDöviz''Kur savaşları'' yeniden kızışacak---

''Kur savaşları'' yeniden kızışacak

''Kur savaşları'' yeniden kızışacak
14 Ağustos 2012 - 06:48 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu IMF, dış ticaret büyümesinin yavaşlamasıyla döviz akışının yön değiştirdiğini söyledi

IMF'nin son 3 yılın en düşük ticaret büyümesini öngörmesiyle Kolombiya'dan Çin'e, 3 ay önceye kadar para birimlerini desteklemek için dolar satan gelişen ekonomiler, ihracatını canlandırmak için paralarını zayıflatmak üzere harekete geçti.
Kolombiya Maliye Bakanı Juan Carlos Echeverry, ülkenin "kur savaşı" adına pezoyu zayıflatmasının gerektiğini söyleyerek merkez bankasını, günlük minimum 20 milyon dolar satın alması çağrısında bulundu. Filipin pezosunun 4 yılın zirvesine tırmanmasının ardından Filipinler, yabancı fonların mevduat hesaplarına girişini engelledi ve Temmuz'da faiz indirdi. Çin'de ise yetkililer yuanın referans oranının Kasım'dan bu yana en düşük seviyesine çekti. Citigroup Inc., Çin'in bu hamlesinin Asya paraları için zorluk çıkaracağını öngörüyor.
Para birimlerini zayıflatmak için Mayıs ve Haziran'da döviz rezervlerinden 59 milyar dolarlık harcama yapan gelişmekte olan ülkeler şimdi Avrupa'daki borç krizinin, enflasyon riskini gölgede bırakmasıyla döviz politikalarını tersine çeviriyor. UBS AG, Güney Kore ve Şili'nin ihracatı daha ucuz hâle getirmek için para birimlerini zayıflatabileceğini öngörüyor. IMF ise küresel ticaretin 2009'dan bu yana en düşük hızına gerilemesini bekliyor.
Politika yapıcıların daha da agresifleşeceğini söyleyen UBS'in Londra'daki stratejistlerinden bhanu Baweja, para birimlerinin değerlenmesinin ekonominin durumuyla çeliştiğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)