E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel borsa stratejilerinde paradigma değişiyor---

Küresel borsa stratejilerinde paradigma değişiyor

Küresel borsa stratejilerinde paradigma değişiyor
11 Eylül 2020 - 10:04 borsagundem.com

Borsalarda en çok bilinen değerlendirme biçimi olan değer hisselerine karşı büyüme hisseleri kavramları kovid döneminde tamamen değişmiş olabilir. Yeni paradigma ise karantinaya karşı ekonomik iyileşmeye uygun hisseler

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te son haftalarda gerçekleşen karışık seyri anlamlandırmak oldukça zordu. Yatırımcı tercihleri ekonomik iyileşmenin hız kazandığı zamanlarda daha iyi performans göstermesiyle bilinen değer hisseleri tercih etmeye başladı. Fakat değer hisseleri bu süreçte başarısı kanıtlanmış büyüme hisselerinin başarılı performansının arkasında kaldılar.

Marketwatch’un konuyla ilgili haberinde eski “değer” ve “büyüme” hissesi paradigmasının borsalardaki hareketi açıklamak için yanlış bir yol olduğu gösteriliyor. Yatırım bankacılığı şirketi Evercore’un Kıdemli Genel Müdürü Dennis DeBusschere Perşembe günü paylaştığı notta, “Son zamanlardaki borsa volatilitesi değere karşı büyümeden çok döngüsele karşı savunma ve karantinaya karşı iyileşmeyle alakalı” ifadelerine yer verdi.

Değer hisseleri geleneksel olarak perakende, finans, enerji ve endüstri sektörüyle alakalıdır. Geçmiş döngülere bakıldığında, teknoloji ve tüketici hizmetleri genellikle büyüme hissesi olarak sınıflandırılmıştır.

Daha geniş kategorilerden bakıldığındaysa bu tablo pek fazla karşılanmıyor. Örnek vermek gerekirse geçmişte hane halkı ve işyerleri ekonomi yükseldikçe teknolojiye harcama yapmayı tercih ettiler ve işler yavaşladığındaysa cüzdanlarını kıstılar. Fakat şimdi evden çalışma dönemine yaşanan göçle birlikte insanların hesaplama biçimleri değişti.

DeBusschere ekonomik ortamdaki değişikliğe dikkat çekerek daha iyi performans göstermesini beklediği teknoloji hisseleri dışında diğer hisse gruplarının hem değer hem de büyüme hissesi özellikleri taşıdığının altını çiziyor.

Borsa uzmanı konuyla ilgili yazısında, “Ekonominin daha geniş kapsamlı yeniden açılması, olumlu kovid verileri ve destekleyici parasal ve mali politikalar ekonomik açıdan hassas olan hisselerde dönüş sağlayacak. Fakat bu dönüş S&P 500’ün yükselişine liderlik ederek nakit getirisi sağlayan teknoloji hisselerinden olmayacaktır” ifadelerini kullanarak dönüş sırasında teknoloji sektöründe değer kaybı beklemediğini belirtti.

Küresel piyasalar arayışta

 

Borsa İstanbul haftayı kazançlı tamamlar mı?

 

New York borsası günü kayıpla tamamladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şerafettin ergül 12 Eylül 2020 00:51

    Her gün borsadan bahsediliyor, sanıyorum ki küçük yatırımcıya gel gel yapıp,satıp kaçma zamanı geliyor.