E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKüresel boya devi gözlerini Türk şirketine dikti---

Küresel boya devi gözlerini Türk şirketine dikti

Küresel boya devi gözlerini Türk şirketine dikti
03 Ocak 2023 - 17:44 borsagundem.com

Ülkemizde boya sektörün en büyük temsilcilerinden birinin dünya devi bir boya şirketinin radarına girdiği haberi kulislerde boy gösteriyor. Şirketin adı ise PPG Industries.

2023'ün ilk günlerinde dünyada resesyon tartışmaları hızını artırırken Türkiye'de ucuzlayan işçilik maliyetleri ve zayıflayan TL dünya devlerinin dikkatini Türkiye'ye çekiyor. Bu artan trendin ilk meyvesi ise yakın zamanda olgunlaşacak gibi görünüyor. Ülkemizde boya sektörün en büyük temsilcilerinden birinin dünya devi bir boya şirketinin radarına girdiği haberi kulislerde boy gösteriyor. Alınan bilgilere göre bu şirketin adı; PPG Industries. PPG Industries ya da kısa adıyla PPG, Pittsburgh, Pensilvanya, Amerika merkezli çok uluslu şirket. Adını Pittsburgh Plate Glass Company'in baş harflerinden almaktadır. Sektör temsilcileri ise 2 ayı aşkın süredir devam eden görüşmelerde tünelin sonunun göründüğü belirtiyor. Satın alma öncesi hazırlıklara başlayan yetkililer şirketin isim hakkının holding bünyesinden şirket bünyesine devrini gerçekleştirerek son düzlüğe gelindiğini açıkça gösteriyor. Son 10 yılda Türk boya şirketlerini teker teker satın alan dünya devleri bundan böyle Türk boya sektörüne açık ara hakim olacak. Özellikle dövize ihtiyaç duyulan bu dönemde yabancıların doğrudan yatırım yapması ise Türkiye'ye olan güvenin artmaya başlayabileceğini gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bokio kokio03 Ocak 2023 20:25

    Bu polisan borsada batiyommmm havasında 

  • Tusubasa03 Ocak 2023 19:48

    PPG nin ilgilendiği yönünde twitter da paylaşımlar görmüştüm.

  • VATANDAS03 Ocak 2023 18:54

    hahaha asgari ucret son 20 yilin zirvesinde...haberin icergi palavra:) tr deki potansiyeli bi tek kafayi yemis muhalif dolar esekleri gormuyor...bu esekler yuzunden tum ulke enf dan cekti...bu eseklerin ucuz cennet yaptigi ulkeyi de yabancilar doldurdu...sorsan bu tayfa kendilerinin neden oldugu yabanci akinindan da en buyuk sikayetciler:) bu adamlarin hayatl bastan sona yalan...taptiklari para icin 40 takla atarken 80 de yalan ile omurlerini cehenneme layik hale geitrmek icin tuketiyorlar  (6) 

  • Borsacı 03 Ocak 2023 18:36

    Spekülasyon

  • Ali osman03 Ocak 2023 18:35

    Offffff