E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizKüresel endeksler Fed gündemini çok çabuk geride bıraktı---

Küresel endeksler Fed gündemini çok çabuk geride bıraktı

Küresel endeksler Fed gündemini çok çabuk geride bıraktı
17 Haziran 2016 - 09:17 borsagundem.com

Alan Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

BIST 100 endeksi, dünü 2,05% azalış ile 74.671,68 puandan tamamladı. Endekste işlemler  74.671,68- 76.088,90 aralığından yapıldı.

Küresel endeksler Fed gündemini çok çabuk geride bıraktı...

Merakla beklenilen Fed'in Haziran ayı toplantısının ardından, dünya genelinde ilgi yeniden Brexit kaynaklı gelişmelere yöneldi. Bir yandan Avrupa birliğinden çıkmaya yönelik anketler ön plana gelirken, güvenlik risklerinin baş göstermesi de küresel endekslerde stres unsuru oluşturuyor. bununla birlikte petrol fiyatlarında hafta başından bu yana görülen düşüş te endekslerdeki kayıpların diğer bir nedeni olarak karşımıza çıkmakta. Bugün ABD'de konut başlangıçları verileri takip edilecek.

Küresel tedirginlik Borsa İstanbul'da kayıplara neden oluyor...

Dün  yurt içinde veri akışı sakin olup, Borsa İstanbul küresel endekslerin negatif seyrine paralel olarak değer kaybetti. Dünyada görülen endişe ortamı özellikle gelişmekte olan ülke para birimlerini baskı altına alırken, bu kapsamda Türk Lirası cinsinden varlıklarda değer kaybı görüldü. 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi  9,24 seviyesinde değişim göstermezken, döviz sepeti de 3,11 seviyesinde günü tamamladı.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 17.06.2016

75.000 seviyesinin aşağısında gerçekleşen kapanış sonrası teknik görünüm endişe veriyor...

Teknik olarak geniş resimde bakıldığında, endeks cephesinde 2016 yılının Şubat ayından bu yana görülen yükseliş trendi sürüyor. Kısa vadeli olarak baktığımızda, bir süredir 80.000 seviyesi etrafında sıkışma yaşayan endeks geçtiğimiz haftalarda görülen satışlar sonrası, 80.000 seviyesini aşağı yönlü kırmış olup teknik olarak ta seyri zayıflamıştır.  Endeks  geniş resimde 80.000 seviyesinin aşağısında kaldığı sürece zayıf seyri devam edecektir.  Bir süredir zayıf seyrin hakim olduğu endekste dün dünya genelinde  endişe ortamının devam etmesi nedeniyle  satış baskısına maruz kalırken uzun bir sürenin ardından 75.000 seviyesinin aşağısında gerçekleştirmiş olduğu negatif teknik görünüm endişe yaratıyor. Bugün endekste yükselişlerin görülebilmesi için 75.000 seviyesi üzerinde kalıcı hareketler görmemiz gerekmektedir. Endeksin yükseliş denemelerinde 77.500 seviyesi önemli direnç seviyesi konumundadır. Endekste satışların devam etmesi  durumunda ise  73.000 seviyesi önemli destek seviyesi konumundadır.

Alan Yatırım

Günün önemli şirket haberleri - 17.06.2016

 

BİST-100'de güçlü alım bekleniyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)