E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDövizKüresel endişeler doları yükseltti---

Küresel endişeler doları yükseltti

Küresel endişeler doları yükseltti
25 Mayıs 2011 - 08:52 borsagundem.com

Asya borsaları ve emtia fiyatlarındaki düşüşün etkisiye güvenli varlık talebi arttı, dolar ve yen, önemli paralar karşısında değer kazandı

Petrol başta olmak üzere emtia fiyatlarındaki ve Asya borsalarındaki değer kaybı, yatırımcıları sığınılacak liman arayışına yöneltti. Dolar ve yende alımlar arttı.
Dolar Endeksi, ABD'de yarın açıklanacak olan ve olumlu gelmesi beklenen büyüme ve işsizlik başvuruları raporunun öncesinde 7 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Euro, Avrupa'daki borç krizinin yayılacağına ilişkin endişeler sebebiyle, dolar karşısında geriledi.
Tokyo'daki NTT SmartTrade Inc.'in forex yöneticilerinden Takashi Kudo , piyasalarda risk duyarlılığının açık olduğunu, bu sepeple de dolarda alımların arttığını söyledi.
Dolar, euro karşısında 1.4100'dan 1.4053'e yükseldi. Dolar, Pazartesi günü 1.3970 seviyesine kadar çıkarak 17 Mart'tan bu yana en yüksek düzeyini kaydetti. Avrupa'nın ortak para birimi euro, yen karşısında ise 115.56'dan 115.11 seviyesine geri çekildi.
MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.4 düşerken, ham petroldede yüzde 0.6'yavaran kayıplar görüldü.
Bloomberg ekonomistleri, dünyanın en büyük ekonomisi ABD'nin ilk çeyrekte yüzde 2.2 büyümüş olacağını tahmin ediyor. Ekonomistlerin önceki tahminleri, ABD ekonomisinde yüzde 1.8 büyüme olacağı yönündeydi.
Ekonomistler, işsizlik yardımı başvurularının da 409,000'den 404,000'e gerilemesini bekliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)