E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel gündemde belirsizlik hakim---

Küresel gündemde belirsizlik hakim

Küresel gündemde belirsizlik hakim
08 Ekim 2013 - 08:41 borsagundem.com

Hisse senedi tarafında ABD’nin temerrüde düşmeyeceği, son anda da olsa bir çözüm bulunacağı beklentisi fiyatlanıyor

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan günlük bülten:
"İHTİMALLER , ÇAĞRILAR
ABD’de federal hükümetin kısmen kapanışının ikinci haftasındayız ve Kongre’de Cumhuriyetçiler ile Demokratlar arası restleşmenin devam etmesiyle endişelerin artması New York borsasını aşağı çekmeye devam ederken taraflar arası karşılıklı çağrıların devam ettiğini ancak bir türlü çözüme yönelik bir adım gelmediğini izliyoruz. Bun esnada Japonya ve Çin de ABD’ye çözüm çağrısında bulunuyor ki Çin’in yatırımlarının kayda değer kısmının ABD tahvillerinde olduğu düşünülürse Çin endişelenmekte ve yatırımlarının güvenliğinin sağlanmasını istemekte haksız değil…
Hisse senedi tarafında piyasalar üzerinde bir gerilim söz konusu olsa da ABD’nin temerrüde düşmeyeceği, son anda da olsa bir çözüm bulunacağı (ki 2-3 haftalık rahatlatıcı geçici çözümlerden de bahsedilmeye başlandı) beklentisi fiyatlanmakta, bir temerrüt ihtimali daha sert bir satış baskısı yaratma potansiyeli ve gücüne sahip bir netki. 17 Ekim’e sayılı günler kala Cumhuriyetçiler karşılıksız borçlanma tavanı yükseltmeyiz derken Obama da pazarlığa yanaşmıyor ve dünyanı ngeri kalanı ise ABD’nin kapalı kaldığı gün sayısının, olası bir temerrüdün küresel ekonomiye etkilerini hesaplamak ve ABD’deki gelişmeleri izleyip çözüm ummak dışında bir şey yapamıyor.
Küresel gündem bu şekilde belirsizlikler, ihtimaller, çağrılar ve restleşmelerden ibaretken yurtiçinde biz de bu etkiler altındayız ancak bugün sanayi üretimi ve Hazine’nin 3 adet borçlanma ihalesi de gündemimizde olacak. Dün Hazine 5 yıl vadeli sabit kuponlu ve 10 yıl vadeli TÜFE’ye endeksli tahvil ihraçlarında toplam satış, ROT satışla beraber, 4 milyar 586,6 milyon TL oldu, yaz aylarında %60-70 bandında olan ROT payının ise %53’e gerilemiş olduğunu görüyoruz.
Bugün de hazine 6 yıl vadeli değişken faizli ile 2 ve 10 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ihracı gerçekleştirecek, dünkü ihalelerde talebin göreceli olarak iyileşmeye başladığı sinyalinin alınması ile güne 8,42’lerden başlayan gösterge tahvil faizi günü 8,28’den tamamlamıştı, iyi sonuçlar bir miktar daha gevşeme getirebilir.
Saat 10’da açıklanacak olan sanayi üretim verisinin ise iyi gelmesi (ki bizim beklentimiz bu yönde) kalıcı olmasa da kısa vadeli bir ivme yakalamak adına kullanılabilir. Sonrasında ise 1 Ekim’den bu yana süregelen 75,000-77,000 sıkışık bandında hareketin devamı mevcut şartlarda sürdürülebilir. Bugün ayrıca IMF ‘Global Ekonomik Görünüm Güz Raporu’nun açıklanması bekleniyor ki Wall Street Journal’a göre  hafta başında Türkiye özelindeki raporun devamı şeklinde eleştirilerin devam etmesi bekleniyor.
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)