E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel hisse piyasalarında satışlar ön plana çıktı---

Küresel hisse piyasalarında satışlar ön plana çıktı

Küresel hisse piyasalarında satışlar ön plana çıktı
02 Haziran 2022 - 09:00 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlaması bekleniyor.

Geçen hafta ortasından itibaren risk iştahında ve riskli varlıklarda bir miktar toparlanma çabası gözlenirken, son günlerde toparlanma eğiliminin güç kaybettiği görülüyor. Enflasyon, sıkılaşma adımları ve büyüme kaynaklı endişeler gündemdeki önemli ana risk unsurları olarak öne çıkıyor. Küresel çapta merkez bankalarının yönlendirmeleri ile açıklanacak ekonomik veriler risk iştahını ve
fiyatlamaları şekillendirmeye devam edecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 15:15 ABD – ADP İstihdam Değişimi Önem: Yüksek
• 15:30 ABD – Haftalık İşsizlik Başvuruları Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Geçen hafta ortasından sonra yaşanan yükselişlerin ardından bu haftaya da olumlu bir başlangıç yapan küresel hisse piyasalarında son günlerde ise satışların yeniden ön plana çıktığı ve toparlanma
eğiliminin güç kaybettiği görülüyor. Alım iştahının korunduğu BIST100 Endeksi dün tarihi zirvelerini yenilerken, günü %0,85 oranında değer kazanımıyla 2.568,76 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah yatay bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 16,39 – 16,43 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 16,40 üzerindeki seyrini sürdürüyor. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün gün içi ve kapanış bazlı zirvesini yenileyen BIST 100 Endeksi’nde 2.560 üzerindeki kapanışların devamı pozitif görünümün korunmasını sağlayacaktır. Özellikle yarın gerçekleşecek hafta kapanışının bu seviye üzerinde olması gelecek haftaya yönelik pozitif beklentilerin de artmasını sağlayarak alımların hız kazanmasını sağlayabilir. Bu seviye altında gün içi izleyeceğimiz en önemli desteğimiz ise 2.530’da. Bu seviye altına sarkılması gün içinde satış baskının artmasına neden olabilir. Endeks 2.530 üzerinde tutunabildiği sürece geri çekilmeler sınırlı düzeltmeler olarak izlenebilir. Yukarıda ise dün gün içi zirve olan 2585’in geçilmesi pozitif görünümü destekleyerek orta vadede ana yükselen kanalın üst bandının bulunduğu 2.800 civarının gündeme gelmesini sağlayacaktır.

Petrol fiyatını düşürecek hamle

 

Zayıf doların ömrü ne kadar sürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)