E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel hisse senedi fonlarına son 3 ayın en büyük sermaye girişi---

Küresel hisse senedi fonlarına son 3 ayın en büyük sermaye girişi

Küresel hisse senedi fonlarına son 3 ayın en büyük sermaye girişi
28 Haziran 2024 - 16:11 borsagundem.com

Küresel hisse senedi fonları, 26 Haziran'da sona eren haftada, üç aydan uzun bir sürenin en büyük haftalık girişini yaşadı.

LSEG verilerine göre, ABD enflasyon seviyelerindeki ılımlı beklentilerin etkisiyle, yatırımcılar hafta boyunca net 21,65 milyar dolar değerinde küresel hisse senedi fonu satın alarak 13 Mart'tan bu yana en büyük haftalık net alımı gerçekleştirdi.

ABD hisse senedi fonları 16,37 milyar dolarlık net alımla son bir yılın en büyük haftalık girişini yaşadı. Bu arada, Asya ve Avrupa fonlarına sırasıyla 3,28 milyar dolar ve 1,36 milyar dolar giriş oldu.

Sektörel fonlarda, teknoloji sektörü üst üste üçüncü hafta yatırımcı ilgisini koruyarak net 1,1 milyar dolar topladı. Sanayi fonları 488 milyon dolar alırken, sağlık fonlarında yaklaşık 608 milyon dolarlık çıkış görüldü.

Küresel tahvil fonlarına sermaye girişi üst üste 27'nci haftada da devam etti ve 26 Haziran haftasında net bazda yaklaşık 5,24 milyar dolar oldu.

Bu arada, para piyasası fonları üç hafta üst üste girişlerin ardından 37,98 milyar dolarlık net satışla karşılaştı.

Emtia segmentinde, değerli metal fonları net 343 milyon dolar çekerek bir hafta önceki 490 milyar dolarlık çıkışı önemli ölçüde tersine çevirdi. Bu arada, enerji fonlarındaki net satış üç haftanın en düşük seviyesi olan 3 milyon dolara geriledi.

29.596 gelişmekte olan piyasa fonunu kapsayan verilere göre tahvil fonları 973 milyon $ çekerek son üç haftanın ilk haftalık girişini gerçekleştirdi. Hisse senedi fonları ise üst üste üçüncü hafta da gözden düşerek yaklaşık 655 milyon $'lık çıkış yaşadı.

Yapay zeka hisse senedi balonu yaklaşıyor mu?

 

Avrupa'da hızlı hisse senedi takası için yasal düzenleme gündemde

 

Yatırımcılar hisse senedi fonlarına yönelmeye devam ettiler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)