E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Küresel istikrar risk altında'---

'Küresel istikrar risk altında'

'Küresel istikrar risk altında'
25 Ocak 2011 - 09:00 borsagundem.com

IMF, Global Finansal İstikrar Raporu´nda global finansal istikrarının hala sağlanamadığını ve ciddi politik zorlukların devam ettiğini bildirdi

IMF, bugün açıkladığı güncellenmiş Global Finansal İstikrar Raporu´nda Büyük Bunalım´dan bu yana görülmüş en büyük finansal krizin başlamasından bu yana neredeyse 4 yılın geride kalmasına rağmen, global finansal istikrarının hala sağlanamadığını ve düzeltilmesi gereken ciddi politik zorlukların devam ettiğini bildirdi.
Bilanço yeniden yapılandırmanın tamamlanmadığını ve yavaş şekilde ilerlediğini, kaldıraçların hala yüksek olduğunu ifade eden IMF, Euro Bölgesi´nde bankacılık ve ülke kredi riskleri arasındaki etkileşimin kritik bir faktör olmaya devam ettiğini, mali ve bankacılık sektörü kırılganlıkları ile başa çıkmak için politikalar gerektiğini vurguladı.
IMF, raporda global ekonomide iki hızlı toparlanmanın devam ettiğine vurgu yaptı. Gelişmiş ekonomilerde aktivitenin beklenenden daha az yavaşladığını belirten IMF, ancak büyümenin bastırılmış olmaya devam ettiğini, işsizliğin hala yüksek olduğunu ve Euro Bölgesi çevre ülkelerinde yinelenen geriliminin aşağı yönlü risklere katkı yaptığını bildirdi.
Birçok gelişmekte olan ekonomide ise, ekonomik aktivitenin güçlü olmaya devam ettiğini ifade eden IMF, ancak bu ekonomilerde enflasyonist baskıların gelişmekte olduğunu ve güçlü sermaye girişlerinin yol açtığı bazı aşırı ısınma işaretleri görülmeye başladığını da vurguladı.
2011 yılında global ekonomi için 2011 yılı büyüme beklentisini, Ekim ayında yayınlanan rapordaki yüzde 4.2 tahmininden yüzde 4.4´e çıkaran IMF, bu revizyonun ABD´nin yeni politika girişimlerinin bu yıl ekonomik aktiviteyi artıracak olması kadar 2010 yılının ikinci yarısında yaşanan beklenenden güçlü aktiviteyi de yansıttığını vurguladı.
Güçlü büyüme için en acil zorunluluklardan birinin Euro Bölgesi´ndeki finansal sorunların üstesinden gelinmesi için geniş kapsamlı ve hızlı adımlar atılması ve gelişmiş ekonomilerde mali dengesizlikleri düzeltecek, finansal sistemi onaracak ve reforme edecek politikalar uygulanması olduğunu ifade eden IMF, bunların gelişmekte olan ekonomilerde aşırı ısınma baskılarının kontrol altına alınmasını sağlayacak ve dış yeniden dengelenmeyi sağlayacak politikalar ile dengelenmesi gerektiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)