E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar 4 ayın zirvesinde---

Küresel piyasalar 4 ayın zirvesinde

Küresel piyasalar 4 ayın zirvesinde
07 Şubat 2019 - 08:31 borsagundem.com

Küresel piyasalarda Asya borsaları 4 ayın zirvesine yükseldi, Çin piyasaları ise tatilde

Asya borsaları, Avustralya borsalarının en iyi performansı göstermesiyle dört ayın zirvesine yükselirken, Yeni Zelanda doları önümüzdeki dönemde faiz indirimi olasılığını azaltan beklentilerin altındaki istihdam verisinin ardından geriledi.

Çin piyasalarının tatil olması ve açıklanacak önemli veri bulunmaması nedeniyle işlem hacmi düşük kalmaya devam etti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi  yüzde 0.2 artışla
Ekim başından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Endeks Fed'in önümüzdeki dönem faiz artırımlarına ilişkin yaklaşımını değiştirmesiyle
Ocak başından bu yana yükseldi. Avustralya Merkez Bankası başkanının önceki sıkılaştırma yaklaşımından uzaklaşmasının ardından gevşek para politikası beklentilerinin olduğu bir ortamda, Avustralya borsası yüzde 1.2 yükseldi.

Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.7 geriledi. Piyasalar şimdi ABD-Çin'in gümrük vergisine ilişkin gelecek haftaki görüşmelerinde herhangi bir ilerleme sağlanıp sağlanmayacağına odaklanmış durumda. ABD'li ve Çinli üst düzey yetkililerin Amerikan fikri mülkiyet haklarını korumak ve ABD'nin Çin mallarına yönelik gümrük vergisini 2 Mart'ta artırmasını önlemek amacıyla anlaşma yapmak için gelecek hafta Beijing'de yeni ticaret görüşmeleri başlatmaya hazırlandıkları belirtilmişti.

DÖVİZ

Avustralya doları ülke içinde ve ülke dışında büyümeye yönelik risklerin arttığı bir ortamda faizlerin bu yıl düşürülme olasılığının güçlenmesiyle iki haftanın dip seviyesine yakın seyrediyor.

Avustralya Merkez Bankası dün uzun süredir devam eden sıkılaştırma yaklaşımından geri adım atıp büyümeye yönelik artan riskleri kabul ederek olası faiz indirimine kapı açtı. Avustralya doları dün yüzde 1.8 geriledikten sonra bugün bir haftadan uzun sürenin dip seviyesi olan 0.7103'e yakın seyrediyor. Dolar endeksi 96.35 ile iki haftanın zirvesine yakın seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)