E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar 4 ayın zirvesine yakın---

Küresel piyasalar 4 ayın zirvesine yakın

Küresel piyasalar 4 ayın zirvesine yakın
04 Şubat 2019 - 08:19 borsagundem.com

Asya borsaları Wall Street'in geçen hafta karşık bir performansla kapanmasının ardından dört ayın zirvesine yakın seyrini sürdürdü

Dolar güçlü ABD istihdam ve imalat sektörü verilerinin ardından yen karşısında değer kazandı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi  Cuma günü dünyanın geri kalanına paralel olarak yükselerek dört ayın zirvesini gördükten sonra bugün yatay seyretti. Japonya'nın Nikkei endeksi ise yüzde 0.4 yükseldi.

Asya'nın başta gelen piyasalarının tatil dolayısıyla kapalı olması işlem hacimlerini düşürdü. Çinpiyasaları yeni ay yılı tatili nedeniyle tüm hafta, Güney Kore piyasaları ise Perşembe gününe kadar kapalı olacak. ABD borsaları Cuma günü açıklanan beklentilerden güçlü tarım dışı istihdam artışının
etkisinden destek buldu, ancak Amazon açıkladığı beklentilerden zayıf görünüm sonrası gerileyen perakende hisseleri kazanımların bir kısmını götürdü. Dow Jones  günü yüzde 0.26 artıda, Nasdaq  yüzde 0.25 ekside kapattı. ABD'de tarım dışı istihdam Ocak ayında 304,000 ile beklentilerin çok üzerinde artarak geçen yıl Şubat ayından bu yana en yüksek artışı kaydetti.

Bunu izleyen beklentilerden güçlü Ocak ayı ISM imalat sektörü verisi dünyanın en büyük ekonomisinin temellerinin güçlü olduğuna işaret etti. Güçlü veriler ABD Hazine tahvil getirilerinin yönünü yukarı çevirmesine ve doların değer kazanmasına yol açtı.

DÖVİZ

Dolar Cuma açıklanan güçlü ABD istihdam ve imalat sektörü verilerinin ardından yen karşısında bir haftanın zirvesine yakın seyretti. Ancak Fed'in para politikasına temkinli yaklaşımı ve Asya piyasalarında tatil nedeniyle gerileyen hacimler doların bundan sonraki kazanımlarını sınırlayabilir.
Dolar Cuma günü yen karşısında yaklaşık bir ayın en sert kazanımlarını elde ettikten sonra bugün 109.53 yen ile yatay seyretti.

Açıklanan beklentilerden güçlü veriler ABD ekonomisinin ivme kaybettiği endişelerini ortadan kaldırırken, Fed'in bu yıl faiz indirmek zorunda kalacağına yönelik beklentiler azaldı.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvilinin getirisi geçen haftanın başında yüzde 2.619'a kadar geriledikten sonra yüzde 2.69'a yükselerek dolardaki değer artışını destekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)