E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar dolar ve petrol yükseldi---

Küresel piyasalar dolar ve petrol yükseldi

Küresel piyasalar dolar ve petrol yükseldi
11 Ocak 2017 - 07:44 borsagundem.com

Küresel piyasalarda dolar ve petrol “Trump” öncesinde yükseldi

Yatırımcılar ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ın Temmuz ayından bu yana ilk basın toplantısını beklerken dolar önemli paralar karşısında güç kazandı ve ABD hazine tahvilleri değer kaybetti.

Trump'ın düzenleyeceği basın toplantısı, doları halihazırda yukarı taşımış olan ABD ekonomik büyümesine ilişkin beklentileri artırdı. 2017 yılının en kötü performans gösteren üç para birimi olan İngiliz Sterlini, Meksika Pesosu ve Türk Lirası kayıplarını genişletti ve yen, iki günlük yükselişinin ardından hız kesti. Petrol , yatırımcıların OPEC üyelerinin üretim kesintilerini değerlendirmesiyle birlikte değer kazandı. Avrupa hisse senetleri yükseldi.

Trump'ın ABD seçimlerindeki başarısı, politikalarının büyüme ve enflasyonu estekleyeceği yönündeki beklentilerin etkisiyle, küresel piyasalardaki güveni artırdı. Yatırımcılar bugün Trump'ın gündemine ilişkin detayları öğrenmeyi bekliyor.

Londra'da Legal & General Investment Management varlık yönetimi stratejisti Christopher Jeffery, “Trump'ın söz verdiği teşviğin en azından bir kısmını gerçekleştireceğine yönelik önemli bir pozisyonlanma var. Bizi, pozisyonlanmanın gerildiğinden ve Trump'ın beklentiyi karşılamamasından endişeliyiz” dedi.

Para birimleri

ABD Doları'nın 10 önemli para karşısındaki değerini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Londra satiyle 10:58'de yüzde 0.2 yükseldi.

Türk Lirası yüzde 1.7 geri çekilerek düşüşünü beşinci güne taşıdı. Yatırımcılar, Merkez Bankası'ndan yerel parayı destekleme yönünde gelecek sinyalleri bekliyor.

İngiliz Sterlini, sanayi ve imalat verilerinin analist tahminlerinden iyi gelmesine karşın, Ekim ayından beri ilk kez dolar karşısında 1.21 seviyesinin Altına geriledi.

Hisse senetleri

Stoxx Europe 600 Endeksi, yüzde 0.2 yükseldi. İngiltere'de FTSE 100 Endeksi, 12. günde de yükselişini sürdürerek, yüzde 0.1 arttı. Gösterge endeksin tutunması durumunda, endeks tüm zamanların en uzun yükseliş sürecini gerçekleştirmiş olacak.

S&P 500 endeks vadeli kontratları, haftanın ilk iki gününde kayıplarını geri alarak yükseldi.

Emtia

WTI Petrol , yüzde 0.9 yükselerek varil başına 52.16 dolar seviyesinden işlem gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)