E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar bilançolardan güç buldu---

Küresel piyasalar bilançolardan güç buldu

Küresel piyasalar bilançolardan güç buldu
25 Temmuz 2018 - 09:02 borsagundem.com

ABD'li şirketlerin güçlü bilanço açıklamalarıyla birlikte hisse piyasaları yükseldi

Asya borsaları Çin hükümetinin mali tedbirlerle ekonomik büyümeyi destekleyeceği beklentisinden destek buldu ve ABD'li şirketlerin açıkladığı güçlü bilançolarla yükselen Wall Street'i izleyerek olarak yükseldi.

Yatırımcılar bugün ABD Başkanı Donald Trump ile Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude
Juncker arasında yapılacak görüşmeyi izleyecek. Görüşmede ABD'nin ithal çelik ve aluminyuma
getirdiği gümrük vergisiyle başlayan ticaret anlaşmazlığının ele alınması bekleniyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.2 yükselerek, dün Çin hükümetinin yurtdışı kaynaklı belirsizlikler nedeniyle ekonomi üzerinde oluşacak etkileri hafifletmek için daha etkin mali politikalar uygulayacağını açıklamasının ardından elde ettiği kazanımları artırdı.
Hafta başından bu yana yüzde 3'e yakın yükselen Shanghai bileşik endeksi bugün yatay seyrederken, Hong Kong hisse senetleri piyasası yüzde 0.6 yükseldi. ABD borsaları dün Google'ın açıkladığı beklentilerden güçlü ikinci çeyrek bilançosunun ardından yükselişle kapanırken, S&P 500 endeksi 1 Şubat'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

DÖVİZ

Dolar ve euro, bugün ABD Başkanı Donald Trump ile Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude
Juncker arasında yapılacak görüşme öncesinde dar aralıkta işlem görüyor. Görülmede dış ticaret politikası kaynaklı anlaşmazlığın ele alınması bekleniyor. Haftaya 94.207 ile iki haftanın en düşük seviyesini görerek başlayan dolar endeksi bugün 94.555 ile düne göre yatay seyrediyor.
Juncker-Trump görüşmesinde ele alınacak olan ticaret anlaşmazlığının daha da derinleşeceği kaygıları euronun son haftalarda dar bir aralığa sıkışmasına sebep oldu. Görüşme ABD'nin Avrupa'dan ithal çelik ve aluminyuma gümrük vergisi getirmesi ve bunun ardından Trump'ın Avrupa'dan ithal otomobillere de gümrük vergisi getirme tehdidini izliyor. Euro dün euro bölgesi imalat ve hizmet setkörü PMI verisinden destek bularak hafif değer kazandıktan sonra bugün yüzde 0.1 ekside 1.1695 dolardan işlem görüyor. 

PETROL

Petrol fiyatları ABD'de ham petrol stoklarının beklentilerden daha fazla azaldığını gösteren verilerin ardından art arda ikinci günde de yükseliş kaydetti. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.7 yükselerek 73.98 dolara çıktı. Brent dün de yüzde 0.5 yükselmişti.
ABD'de ham petrol stokları özel sektör temsilcisi API'nin verilerine göre geçen hafta 3.2 milyon varil ile 2.3 milyon varil olan beklentilerden daha fazla gerileyerek 407.6 milyon varile indi. Stoklardaki azalış son günlerde fiyatların düşmesine neden olan arz fazlası endişelerini hafifletti. 

ALTIN

Altın fiyatları ABD ve Avrupa Birliği arasında ticaret politikaları gündemiyle bugün yapılacak olan görüşme öncesinde yatay seyrediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı düne göre değişim kaydetmeyerek 1,223.87 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)