E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar Çin verisi ile olumlu---

Küresel piyasalar Çin verisi ile olumlu

Küresel piyasalar Çin verisi ile olumlu
19 Ekim 2016 - 08:56 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Çin'in 3. çeyrek büyüme rakamından ve Fed'in faiz artırımını şekillendiren verilerden yön buldu

Küresel piyasalar, Çin'de açıklanan bir dizi verinin dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde istikrarı işaret etmesinin ardından biraz temkinli bir seyir izledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi ve Avustralya doları, Çin'in sanayi üretimindeki beklenmedik düşüşün beklentilere paralel gelen üçüncüçeyrek büyüme rakamının olumlu etkisini bir miktar azaltması ile birlikte kazançlarının bir kısmını geri verdi. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi kayıp bölgesine geçti ve Çin'de Şanghay Bileşk Endeksi kazancının büyük bölümünü verdi. ABD para biriminin seyrini gösteren endeks, ABD enflasyon verilerinin faiz artırımına ilişkin beklentileri azaltmasının ardından, bir haftayı aşkın sürenin en düşük seviyesi yakınında tutundu. Petrol, ABD'de stokların azaldığını gösteren verinin ardından değer kazandı.

Çin ekonomisinin istikrar kazanması, yuandaki sert düşüş e ekonomide yavaşlama işaretlerimin küresel hisse senetleri ve emtia piyasalarında sert düşüşlere neden olduğu Ocak ayından bu yana, yatırımcıların güveninin artmasına sebep oldu. Çarşamba günü açıklanan veriler çok iyi çıkmadı, ancak Fed'in Aralık ayından bu yana ilk faiz artırımına hazırlandığı bir ortamda, bir miktar güven sağladı. Fed'in bu yıl faiz artırımına gitme olasılığı, Salı günü ABD'de açıklanan çekirdek tüketici fiyatları verisinin beklenenin altında kalmasının ardındna yüzde 63'e geriledi.

Hong Kong'da KGI AsiaLtd. direktörü Ben Kwong, "Çin politika konusunda yeni bir şey yapmayacak, zira ekonomi gerilemiyor," dedi ve "Bu koşullar altında, piyasanın yönü yok. ABD faizi konusunda yeni haberler beklemesi gerek" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:38'de yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu. Endeks Çin verisi öncesi yüzde 0.4 yukarıdaydı.

 

Fed'e rağmen para gelişen dünyadan çıkıyor

 

Spekülatörler piyasada neye oynuyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)