E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar Çin verisiyle hafif geriledi---

Küresel piyasalar Çin verisiyle hafif geriledi

Küresel piyasalar Çin verisiyle hafif geriledi
16 Temmuz 2018 - 09:07 borsagundem.com

Çin'in yüzde 6.7 oranında ikinci çeyrek büyümesini açıklamasının ardından piyasalar düşüşe geçti

Asya borsaları Çin ekonomisinde büyümenin ikinci çeyrekte az da olsa hız kaybettiğini gösteren verinin ardından geriledi.
Çin'de bugün yayımlanan verilere göre gayrı safi yurtiçi hasıla (GSYH) ikinci çeyrekte beklentiler doğrultusunda geçen yıla göre yüzde 6.7 arttı, ancak büyüme üç çeyrektir art arda yakaladığı yüzde 6.8 düzeyinin az da olsa altında kaldı. Veri Çin sanayi üretiminin ise beklentilerden daha yavaş arttığına işaret ediyor. GSYH ve sanayi üretimi göstergelerine birlikte bakıldığında aşırı riskli borçlanmayı kısmaya çalışan Çin yönetiminin attığı adımlar paralelinde ekonominin ivme kaybını sürdürdüğü görülüyor. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.3
gerilerken, Çin'in 300 büyük şirketini izleyen endeks yüzde 0.6 ekside bulunuyor.
Japonya piyasaları ise tatil dolayısıyla kapalı.

DÖVİZ

Başlıca para birimleri ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşında iki tarafın da yeni hamlelerde bulunmamasından destek bularak son günlerdeki işlem bantlarında tutundu. Dolar yen karşısında Cuma günü gördüğü altı ayın zirvesi olan 112.79 seviyesi yakınlarında 112.39 yenden işlem görüyor.
Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks ise 94.750 ile Cuma'ya kıyasla yatay seyrediyor. Endeks geçen hafta 95.241'e kadar yükselmişti.

PETROL

Petrol fiyatları Libya'nın petrol terminallerinden tekrar ihracata başlamasıyla birlikte arzda aksama endişelerinin hafiflemesine paralel olarak geriledi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 0.6 düşüşle 74.85 dolara indi. Petrol fiyatları Libya'daki arz kesintisi, Norveç ve Irak'taki grev nedeniyle geçen hafta içinde yükselmiş, ancak tamamına bakıldığında haftayı ekside kapatmıştı. 

ALTIN

Altın fiyatları Asya hisse piyasalarında satışlara yol açan Çin GSYH verisi ve geçen haftaki zirvelerden geri gelen doların desteğiyle yedi ayın dip seviyelerinden toparlandı. Geçen hafta 1,236.58 dolar ile 12 Aralık'tan bu yana en düşük seviyeyi gören altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.2 artıda 1,243.36 dolarda bulunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)