E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar düşen petrol ve Japonya'dan endişeli---

Küresel piyasalar düşen petrol ve Japonya'dan endişeli

Küresel piyasalar düşen petrol ve Japonya'dan endişeli
03 Ağustos 2016 - 09:08 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, petroldeki sert düşüş ve Japonya'nın mali teşviğinin piyasaları tatmin etmemesi ile birlikte endişeli

Asya hisse senetleri, petroldeki satış dalgasının küresel büyümeye yönelik endişeleri güçlendirmesi ve Japonya'nın mali teşvik paketinin beklentilerin gerisinde kalmasının ardından kayıplarını genişletti. Yüksek faizli para birimleri geri çekildi.

Japonya'da Topix Endeksi, genellikle hisse sentleri ile ters yönde hareket eden yenin Salı günü yüzde 1.5 sıçraması ile birlikte düşüşünü üçüncü güne taşıdıç Ham petrol fiyatları, ABD'de bugün açıklanacak olan resmi petrol stok verisi öncesi düşüşünü varil başına 40 doların altında durdurdu. Malezya ringgiti ve Yeni Zelanda doları, ABD doları karşısında, en az yüzde 0.6 değer kaybetti.

Küresel hisse senetlerinde dört hafta süren yükseliş, petrolün ayı piyasasına girmesi ile birlikte teklemeye başladı. Yatırımcılar tüm dünyada büyümeyi destekeleme yönünde adımlar atan merkez bankaları ve hükümetleri izlerken, Japonya'nın Salı günü harcamaları 4.6 trilyon yen (45 milyar dolar) artıracağını açıklaması, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin dünyanın üçüncü en büyük ekonomisini iyileştirebileceğine ilişkin iyimserliği artırmada başarısız oldu. İngiltere Merkez Bankası'nın Perşembe günkü toplantısında faiz indirmesi bekleniyor.

Sydney'de AMP Capital Investors Ltd. küresel yatırım stratejisti Shane Oliver, Abe'nin teşvik paketini işaret ederek, "Tüm beklentilerin ardından, bir hayalkırıklığıydı," dedi ve "Bu durum, ABD ve Avrupa'da dünkü tepkinin ardından, Asya hisse senetleri için bugün negatif olacak" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:41'de yüzde 1.3 aşağıda seyrediyordu.

BloombergHT

Borsa İstanbul verilere odaklandı

 

Avrupa borsalarının yatay açılmaları bekleniyor

 

Petrolde 30 dolar beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)