E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar düşüşe geçti---

Küresel piyasalar düşüşe geçti

Küresel piyasalar düşüşe geçti
12 Eylül 2018 - 08:57 borsagundem.com

Küresel piyasalar ABD-Çin arasındaki ticaret savaşlarıyla zayıf seyrediyor

Asya hisse senedi piyasaları ABD-Çin ticaret anlaşmazlığınaki son sözlü tehditlerin yatırımcı güvenini zedelemesiyle 14 ayın dip seviyesine geriledi.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.3 gerileyerek Temmuz 2017'den bu yana en düşük seviyelerine geriledi.
Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.4 ve Avustralya borsası yüzde 0.1 geriledi. Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.2 geriledi.
Dünyanın iki büyük ekonomileri olan ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimlerinin son aylarda tırmanmasının riskli varlıklara zarar vermesiyle Washington ve Beijing arasındaki tartışmalar nedeniyle piyasalar düşüş kaydetti.
Çin Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) ABD'nin damping vergileriyle ilgili bir anlaşmazlık konusundaki karara uymamasına misilleme olarak ABD'ye yılda 7 milyar dolar değerinde yaptırım uygulamak istediğini belirtti.
Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump dün, ABD'nin Çin konusunda taviz vermediğini söyledi.

DÖVİZ

ABD-Çin ticaret gerilimlerine ilişkin devam eden endişenin baskılamasına rağmen dolar, kaynakların Kanada'nın Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın yeniden düzenlenmesi konulu müzakereleri çözmek için ABD'ye imtiyaz vermeye hazır olduğunu belirtmesiyle geriledi. Dolar, Ottawa'nın müzakere stratejisi ile ilgili doğrudan bilgiye sahip iki Kanadalı kaynağın Ottawa'nın, NAFTA'yı yeniden yapılandırmak için müzakerelerde ABD'ye imtiyaz olarak Kanada süt piyasasına sınırlı erişim sunmaya hazır olduğunu söyledikten sonra hafif gerileyerek işlem gördü.
Kanada'nın korunan süt endüstrisi, iki ülke arasındaki NAFTA görüşmelerinde uzlaşmayı engelleyen ana çekişmeli konu. Dolar endeksi yüzde 0.07 düşüşle 95.185'e geriledi.

PETROL

Petrol fiyatları ABD ham petrol stoklarında azalış olduğun gösteren raporun ardından ve ABD'nin İran'a yönelik Kasım ayında yürürlüğe girecek yaptırımların arzın sıkılaşacağı beklentilerini artırmasıyla yükselirken, en büyük üretici Rusya kırılgan küresel ham petrol piyasası uyarısı yaptı.
Brent ham petrolünün varil fiyatı yüzde 0.4 artışla 79.34 dolara yükseldi.

ALTIN

Altın fiyatları teknik direnç ve ABD-Çin ticaret savaşı endişeleriyle hafif geriledi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.3 düşüşle 1.194.08 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)