E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar düşüşle kapandı---

Küresel piyasalar düşüşle kapandı

Küresel piyasalar düşüşle kapandı
29 Mart 2018 - 08:41 borsagundem.com

ABD borsalarındaki aşağı yönlü hareket küresel piyasalara da yansıdı

Asya borsaları Wall Street'in teknoloji hisseleri öncülüğünde düşmesinin ardından gerilerken; güvenli liman varlığı yen, Kuzey Kore meselelerinde ilerleme yaşandığı düşünülen bir ortamda dolar karşısında değer kaybetti. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  yüzde 0.2 geriledi.

Şanghay yüzde 0.05 yükselirken, Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0.35 ve Avustralya borsası yüzde 0.4 geriledi.

Japonya'nın Nikkei endeksi düşük seyir izleyen yenin ihracatçı şirket hisselerini desteklemesiyle yüzde 0.6 yükselirken, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.1 artış kaydetti.

Wall Street, Amazon hisselerindeki sert düşüş ve teknoloji hisselerindeki devam eden kayıpların temel tüketici ürünleri ve sağlık hizmetlerindeki kazanımların etkisini azaltmasıyla dün ekside kapandı. 

DÖVİZ

Dolar dün yen karşısında Doğu Asya'da gerilimin yatışması umutlarıyla altı ayın en büyük günlük kazanımını kaydettikten sonra bugün geriledi. Dolar yen karşısında dün 1.43 artışla 11 Ekim'den bu yana en yüksek artışını kaydettikten sonra, yüzde 0.3 düşüşle 106.52'ye geriledi. Çin, ziyaret ettiği Beijing'de Çin lideri Xi Jinping ile görüşen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un, nükleer silah edinmekten vazgeçme sözü verdiğini söylerken, ABD Başkanı Donald Trump Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Kim'in kendisi ile görüşmeyi istekle beklediğini belirtti. Japonya'nın Asahi gazetesinin haberine göre Japonya, Kuzey Kore hükümetiyle iki taraflı bir zirve yapmayı teklif etti. Bütün bu gelişmeler işlemciler arasında Kuzey Kore'nin nükleer programına ilişkin önemli diplomatik bir ilerlemenin önünde hala zorlu engeller olsa bu ilerlemenin her zamankinden daha yakın olabileceğine dair bazı spekülasyonlar oluşmasını sağladı. Dolar endeksi 90.147 ile bir haftanın zirvesini gördükten sonra 89.987'de bulunuyor. Euro dün yüzde 0.75 düşüşle gördüğü beş günün zirvesi olan 1.24765'ten geriledikten sonra yüzde 0.2 artışla 1.2329 dolara yükseldi. Euro Avrupa Merkez Bankası(ECB) yetkililerin ECB'nin düşük enflasyon endişesi göz önüne alındığında ekonomiye verdiği desteği azaltmakta acele
etmeyeceğini belirten açıklamalarından dolayı baskı altında kaldı.

PETROL

Petrol fiyatları OPEC ve diğer petrol üreticilerinin yılın geri kalanında ve muhtemelen 2019'da arz kesintisine devam edecek görünmeleriyle yükseldi. Brent petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 0.4 artışla varil başına 69.81 dolara yükseldi. 

ALTIN

Altın fiyatları dün bir haftanın dip seviyesini gördükten ve yaklaşık dokuz ayın en büyük günlük düşüşünü kaydettikten sonra bugün alımlarla yükseldi.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1,323.20 dolar ile bir haftanın dip seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.2 artışla 1,327.72 dolara yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)