E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar Fed'e odaklandı---

Küresel piyasalar Fed'e odaklandı

Küresel piyasalar Fed'e odaklandı
02 Mayıs 2018 - 08:55 borsagundem.com

Fed'in bu akşam açıklayacağı faiz kararı piyasalarda etkili olacak

Asya borsaları Fed'in bu akşam açıklayacağı para politikası kararı öncesinde gerilerken, dolar dört ayın zirvelerine yakın seyrediyor. Yatırımcılar ABD'nin para politikasında sıkılaşmanın seyri hakkında ipuçları için Fed açıklamasını izliyor olacaklar.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi bu sabah yüzde 0.2 ekside bulunuyor.
İşlemciler yatırımcıların Fed kararının yanı sıra şirket kârlarının görünümünü nedeniyle temkinli olabileceğini belirterek, petrol fiyatlarında son dönemlerdeki artışın şirketlere yaratacağı maliyetlere dikkat çekiyorlar.

ABD borsaları Beyaz Saray'dan gelen Çin'le yapılan ticaret görüşmeleri hakkındaki açıklamaların ardından toparlanarak dün yükselişle kapandı. Meksika ekonomi bakanının NAFTA anlaşmasının yeniden müzakeresi sürecinde ABD'den gelen talepleri dinleyeceklerini ve yaratıcı ve esnek öneriler gelirse anlaşmaya varılabileceğini ifade etmesi de ABD piyasalarını destekledi. 

DÖVİZ

Dolar ABD ekonomisinin güçlü görünümü ve ABD Hazine tahvil getirilerindeki yükselişin desteğiyle dört ayın zirvesine yakın seviyelerde seyrediyor.
Geçen iki günde yüzde 1 değer kazanan dolar, bu sabah yüzde 0.1 ekside bulunuyor. Doların
başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks dün 92.57'ye kadar yükselerek 10 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.
Dolar endeksinin 200 günlük hareketli ortalamasının üzerine çıkması yatırımcıların kısa pozisyonlarını kapatmalarına yol açtı.
Fed'in bu akşam açıklayacağı para politikası kararında faiz oranlarında değişiklik yapması beklenmiyor, ancak ABD ekonomisinden gelen hızlanma işaretleri göz önüne alındığında gelecek ay
faizleri artırması bekleniyor.

PETROL

Petrol fiyatları ABD'nin İran'a tekrar ekonomik yaptırım uygulamaya başlayacağı endişesiyle
gerilerken ABD'nin artan petrol üretimi kazanımları sınırladı.
Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.1 artıda 73.23 dolarda bulunuyor.
Batılı ülkelerle vardığı nükleer faaliyetlerini sınırlama anlaşmasının ardından tekrar petrol ihracatçısı konumuna gelen İran geçen ay günde 2.6 milyon varil ile şu ana kadarki en yüksek ihracatını kaydetti.
Ancak ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer anlaşmaya riayet etmediğini belirterek Tahran'ı anlaşma öncesinde geçerli ekonomik yaptırımları tekrar başlatmakla tehdit ediyor. Trump 12 Mayıs'a kadar yaptırımları tekrar başlatıp başlatmaya karar verecek. Yaptırımlar arasında İran'ın petrol ihracatının sınırlanması bulunabilir.

ALTIN

Altın fiyatları 1 Mayıs tatilinin ardından Çinli alıcıların piyasaya dönmesiyle birlikte dün gördüğü dört ayın dip seviyesinden yükselişe geçti.
Yatırımcılar Fed'in bu akşam açıklanacak para politikası kararını beklerken, altının spot piyasadaki ons fiyatı 1,310.3 dolarda bulunuyor. Altın dün 1,301.51 dolara kadar inerek 29 Aralık'tan bu yana en düşük fiyatı görmüştü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)