E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar geriledi---

Küresel piyasalar geriledi

Küresel piyasalar geriledi
31 Ağustos 2018 - 08:20 borsagundem.com

Küresel piyasalar ABD ile Çin arasındaki gerilimin artmasıyla geriledi

Asya borsaları ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile ticaret gerilmini artırmaya çalışacağı endişeleriyle gerilerken, bu hafta küresel hisse piyasalarındaki yükseliş sırasında kaydettiği kazanımların bir kısmını geri verdi. Arjantin'in faizleri keskin şekilde artırmasına rağmen para birimi pesonun sert değer kaybetmesi gelişmekte olan ülke para birimleri üzerinde satış baskısı yarattı.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksinde kayıplar yüzde 0.8'i bulurken, ayın tamamına bakıldığında kayıp yüzde 1.6 oldu.
Asya borsaları MSCI endeksi, ABD ile Çin arasında ticaret politikası geriliminin başladığı dört ay öncesinden bu yana 47 ülke borsasının oluşturduğu MSCI dünya borsalar endeksinin altında performas gösteriyor.
Bloomberg ajansında yer alan habere göre Trump, kamuoyunun görüş süresinin gelecek hafta tamamlanmasının hemen ardından Çin'den gelen 200 milyar dolar tutarında üründen alınan gümrük vergisini artırmaya hazır olduğunu ifade etti.
Trump ayrıca "düzelmez ise" Dünya Ticaret Örgütü'nden ABD'yi çekme tehdidinde bulundu. 

DÖVİZ

Dolar ABD ile Çin arasında ticaret geriliminin tekrar artmasıyla birlikte risk iştahının azalması sonucu değer kazanırken, gelişmekte olan ülke para birimlerindeki kayıplar da doları destekledi.
Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks dört gün süren düşüşün ardından dün yüzde 0.15 yükseldikten sonra bugün hafif yukarıda 94.748'de bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları ABD'nin İran'ın petrol ihracatını hedef alan yaptırımlarının başlangıç tarihinin yaklaşması ve Venezüela'nın petrol üretimindeki gerilemenin yarattığı arz endişelerine karşılık ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilim sonucu talebin gerileyeceği beklentisi nedeniyle bugün yatay seyir izliyor.
Brent ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı 77.77 dolarda yatay seyrediyor.

ALTIN

Altın fiyatları bugün yükseliş kaydetse de ayın tamamını yüzde 1.7 düşüşle kapatmaya hazırlanıyor.
ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin başlangıcından bu yana art arda beş aydır değer yitiren altın, 2013'ten bu yana aylık bazda art arda en uzun süreli değer kaybını yaşamış olacak.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1,195.95 dolar ile yaklaşık bir haftanın en düşük seviyesine kadar geriledikten sonra bugün yüzde 0.2 artıda 1,202.04 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)