E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar güç kazandı---

Küresel piyasalar güç kazandı

Küresel piyasalar güç kazandı
21 Kasım 2017 - 09:42 borsagundem.com

Global ekonomideki güçlenme borsalara yükseliş getirdi

Asya borsaları, yatırımcıların küresel ekonomide güçlenme işaretlerinden cesaret bulmasıyla yükselirken; dolar, yüksek seyir izleyen ABD hazine tahvil getirileri ve değer kaybeden euronun etkisiyle bir haftanın zirvesine yakın seyrediyor. Wall Street'teki kazanımlar, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksinin yüzde 0.5 artmasına ve bu ay başında gördüğü on yılın zirvesine yeniden ulaşmasına destek verdi. Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.3, Avustralya borsası yüzde 0.2 ve Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.1 yükseldi. Shanghai bileşik endeksi  yüzde 0.2, Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0.7 yükseldi. Hisse senedi piyasaları bu yıl küresel ekonomideki iyileşmenin desteğiyle artan şirket bilançolardan güçlü destek buldu. Wall Street telekom ve teknoloji hisseleri öncülüğünde yükselirken, Dow endeksi  iki hafta önce gördüğü rekor seviyelere tekrar ulaştı.

DÖVİZ

Dolar, Asya işlemlerinde kazanımlarının bir kısmını geri verdi ancak Almanya'da yaşanan siyasi belirsizliğin euroyu baskı altında tutmasıyla temel para birimleri karşısında bir haftanın zirvesine yakın seyrediyor. Dolar endeksi yüzde 0.1 düşüşle 94.029'a geriledi; ancak dün gördüğü ve 14 Kasım'dan bu yana en yüksek seviye olan 94.104'teki zirveye yakın seyrediyor. Euro , iş dünyasına yakın Hür Demokrat Parti'nin (FDP) dört haftadan uzun süredir devam eden koalisyon müzakerelerinden çekilmesinin ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel, bir koalisyon kuramayacağı konusunda cumhurbaşkanını bilgilendireceğini söyledi. Merkel, azınlık hükümeti yerine yeni bir seçim yapılmasını tercih ettiğini belirtti ancak Almanya cumhurbaşkanı partilerin seçmenlere karşı hükümet kurma borcu olduğunu belirtti. Öte yandan Fed Başkanı Janet Yellen, Jerome Powell'ın yemin ederek göreve başlamasından sonra Fed Yönetim Kurulu'ndaki görevinden istifa edeceğini açıkladı.Haberin Orjinali İçin Tıklayın Yellen günün ilerleyen saatlerinde bir konuşma yapacak. Fed'in Kasım ayında yaptığı toplantı tutanakları yarın yayınlanacak.

PETROL

ABD'de artan petrol üretiminin, OPEC öncülüğünde üretim kesintisinin uzatılmasına ilişkin beklentilerin etkisini ortadan kaldırmasıyla petrol fiyatları yatay seyrediyor. Brent ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı varil başına 62.20 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı varil başına 56.50 dolarda bulunuyor. İşlemciler, piyasalardaki belirsizlikten dolayı yeni büyük pozisyonlar almaktan kaçındıklarını belirtiyorlar.

ALTIN

Altın fiyatları, Fed'in faiz artış hızına ilişkin ipuçları içerebilecek toplantı tutanaklarının yayınlanması öncesinde yükseldi. Fed'in faiz oranlarını değiştirmediği son toplantının tutanakları yarın yayınlanacak. Spot altının ons fiyatı dün 11 Eylül'den bu yana yaşadığı en büyük günlük düşüş olan yüzde 1.4'lük kaybın ardından, yüzde 0.2 artışla 1,279.67 dolara yükseldi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.3 artışla 1,279.30 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)