E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar güçlenmeye başladı---

Küresel piyasalar güçlenmeye başladı

Küresel piyasalar güçlenmeye başladı
15 Ağustos 2018 - 09:01 borsagundem.com

Türk Lirası'nın güç kazanmaya başlaması hisse piyasalarında toparlanma yaratıyor

Asya borsaları Wall Street'in kazanım kaydetmesine rağmen gerilerken, TL'nin tarihi düşük seviyelerinden toparlanmasına rağmen dolar Türkiye finansal krizine ilişkin endişelerin yatırımcı iştahını baskılamasıyla 13 ayın zirvesine yakın seyrediyor.
Pazar gününü Pazartesi'ye bağlayan gece illikit piyasalarda 7.2400 ile tarihi zirvesini test eden dolar/TL TSİ 0820'de 6.52 seviyesinde bulunuyor. Wall Street'de başlıca üç endeks TL'nin yükselişinin finansal krizin sıçrayacağı endişelerini şimdilik yatıştırmasıyla yükseldi. Güçlü gelen bilançolar da ABD borsalarını destekledi.
Ancak ABD borsalarındaki yükseliş Asya borsalarına yansımadı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi dün yüzde 0.4 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.8 geriledi.
Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1'den fazla gerilerken, Şanghay Composite yüzde 0.1 geriledi.
Avustralya borsası yüzde 0.1 yükselirken, Japonya'nın Nikkei endeksi dün
yüzde 0.2'de fazla yükseldikten sonra bugün yüzde 0.4 geriledi. Güney Kore piyasaları bugün
tatil dolayısıyla kapalı.

DÖVİZ

Dolar TL'nin son zamandaki düşüşüne ilişkin endişelerden kaynaklanan güvenli liman talebinin doları desteklemesiyle başlıca para birimleri karşısında 13 ayın yeni zirvesini gördü.
Dolar euronun düşüşünden de destek buldu. Euro ise Türkiye'de varlıkları bulunan Avrupa bankalarına dair endişelerle geriledi.
Dolar endeksi yüzde 0.1 artışla 96.862'ye yükselerek 27 Haziran 2017'de gördüğü 97.447'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.
Euro 1.1319 dolar ile 13 ayın yeni dip seviyesini gördükten sonra yüzde 0.2 düşüşle 1.1324 dolara geriledi.

PETROL

Petrol fiyatları ABD'de ham petrol stoklarının arttığını gösteren raporun baskısı ve bozulan ekonomik görünümün daha düşük yakıt talebi beklentilerini artırmasıyla geriledi. Brent petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 72.33 dolara geriledi. 

ALTIN

Altın fiyatları doların 13 ayın zirvesini görmesiyle Ocak 2017'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.45 düşüşle 1,888.24 dolara geriledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)