E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar güçlü seyretti---

Küresel piyasalar güçlü seyretti

Küresel piyasalar güçlü seyretti
28 Eylül 2018 - 08:51 borsagundem.com

Küresel piyasalar Fed Başkanı'nın açıklamaları ile birlikte güçlendi

Japonya'nın Nikkei endeksi Fed başkanının yakın vadede resesyon beklemediğini belirtmesinin ve Wall Street'teki güçlü kazanımların ardından doların güçlü seyir izlemesiyle 27 yılın zirvesini gördü.
Japonya'nın Nikkei endeksi küresel ekonomiye ilişkin yenilenen iyimserlik ve zayıf seyir izleyen yenin ihracatçıların kazançlarına yönelik destek umutlarıyla 24,286.10 puana kadar yükselerek Kasım 1991'den bu yana en yüksek seviyelerini gördü. Diğer Asya borsaları da yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.1, Avustralya borsası yüzde 0.4 yükselirken, Güney Kore'nin KOSPI endeksi dün üç ayın zirvesini gördükten sonra yüzde 0.3 geriledi.
Dow Jones endeksi yüzde 0.21, S&P 500 endeksi yüzde 0.28 yükseldi.

ABD Merkez Bankası beklendiği gibi politika faizini 25 baz puan yükselttikten sonra, Fed Başkanı Jerome Powell ABD'nin gelecek iki yılda resesyon ihtimaliyle karşılaşmayacağını ve Fed'in faizleri kademli olarak artırma planlarını sürdüreceğini belirtti. Ancak Citi analistleri, tüm verilerin güven verici olmadığını uyarısı yaptı. 

DÖVİZ

Dolar ABD verilerinin ABD ekonomisi hakkında iyimser görüşlerini güçlendirmesi ve Fed'in gelecek yıl faizleri sabit şekilde artırma sinyalini desteklemesinin ardından başlıca para birimleri karşısında yükselirken, yen karşısında dokuz ayın zirvesini gördü. ABD'de GSYH ikinci çeyrekte yüzde 4.2 oranında yükselerek, yaklaşık dört yılın en hızlı artışını kaydetti. ABD dayanıklı mal siparişleri Ağustos ayında yüzde 4.5 artarak ve bir önceki ay revize edilen yüzde 1.2'lik bir düşüşten toparlandı.
Dolar yen karşısında dün yaklaşık yüzde 0.6 artışla Aralık 2017'den bu yana en yüksek seviyesi olan 113.64'e yükseldikten sonra 113.50'de işlem görüyor. Doların başlıca para birimleri karşısındaki seyrini izleyen endeks kazanımlarını artırarak 12 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesi olan 95.025'e yükseldi.

PETROL

Petrol fiyatları hafif yükselirken, yatırımcılar Kasım ayında yürürlüğe girecek ABD'nin İran'ın ham petrol ihracatına yönelik yaptırımlarının arz üzerine olası etkisini değerlendirmeye çalışıyor.
Brent ham petrolünün Aralık vadeli işlemleri yüzde 0.22 artışla 81.56 dolara yükseldi. 

ALTIN

Altın fiyatları hafif yükseldi ancak doların yükselmesiyle dün gördüğü altı haftanın dip seviyesine yakın seyrediyor. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 artışla 1,184.91 dolara yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)