E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar hafif primli seyretti---

Küresel piyasalar hafif primli seyretti

Küresel piyasalar hafif primli seyretti
27 Temmuz 2018 - 08:43 borsagundem.com

ABD-AB arasındaki ticaret savaşının son bulması piyasalara yeteri kadar umut vermedi

Asya borsaları ABD ve AB arasındaki uzlaşma işaretlerine rağmen ABD ve Çin arasındaki artan ticari gerilimin yatırımcıların temkinli kalmasına neden olması ve Wall Street'in karmaşık seyirle kapanmasının ardından ivme kazanmaya çalışıyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.1 gerilerken, Çin CSI300 endeksi yüzde 0.5 geriledi.
Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.1 kazanım kaydetti ancak bu kazanım Japonya Merkez Bankası'nın gelecek haftaki politika toplantısında varlık alımlarını düşürebileceği endişeleriyle sınırlandı.
AB ve ABD ticarete ilişkin müzakereler yapma konusunda uzlaşarak transatlantik ticaret savaşı endişelerini azaltmalarının ardından, Avrupa otomobil üretim hisselerinin yüzde 2.6 yükselmesiyle dünya MSCI endeksi dört ayın zirvesini gördü. 

DÖVİZ

Dolar dün başlıca para birimleri karşısında yükseldikten sonra bugün yatay seyir izlerken yatırımcılar günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD GSYH verisini bekliyorlar. Bu veri küresel para politikası ve tahvil getirisi yönlendirmesine daha fazla odaklanılan bir dönemde yönlendirme için yeni bir katalizör sağlayabilir. ABD ekonomisinin ikinci çeyrekte yüzde 4.1 büyümesi bekleniyor.
Dolar endeksi <.DXY> hafif değişim göstererek 94.719 seviyesinde bulunuyor. Dolar dün Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) aşırı gevşek para politikasını sona erdirmek için planlanan zaman çizelgesine bağlı kalmasının ardından euronun sert şekilde gerilemesiyle başlıca para birimleri karşısında dün yüzde 0.4 yükselerek iki haftanın dip seviyesi olan 94.084'den uzaklaşmıştı.
Euro 1.1643 dolar ile yatay seyrediyor.
Euro dün ECB'nin tahvil alımlarını yıl sonuna kadar bitirme ve faizleri en az gelecek yaz sonuna kadar şimdiki seviyelerde tutma yaklaşımını sürdürmesinin ardından yüzde 0.7'den fazla gerilemişti.
ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirisi dün gördüğü altı haftanın zirvesi olan yüzde 2.984'e yakın seyrederken, işlemciler günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD'de büyüme verisinin yüksek gelmesini bekliyorlar.

PETROL

Petrol fiyatları ard arda üç gün kazanım kaydettikten sonra geriledi ancak Suudi Arabistan'ın Kızıldeniz'deki Bab'ül Mendep Boğazı'ndan petrol sevkiyatlarını askıya alması, ABD ham petrol stoklarının düşmesi ve ABD ve AB arasındaki ticari gerilimlerin azalmasından destek buldu.
Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.3 düşüşle 74.32 dolara geriledi. 

ALTIN

Altın fiyatları doların günün ilerleyen satlerinde açıklanacak ABD GSYH verisi öncesinde başlıca para birimleri karşısında hafif gerilemesiyle yükseldi. Bu veri ABD faiz artışı hızını açıklığa kavuşturabilir.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.2 artışla 1.224.40 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)