E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyrediyor---

Küresel piyasalar karışık seyrediyor

Küresel piyasalar karışık seyrediyor
29 Aralık 2016 - 10:20 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, yıl sonu yaklaşırken, dolar ve petrol değer kaybederken, Asya hisse senetleri karışık seyretti

Yatırımcılar finans piyasaları için oldukça volatil seyreden 2016 yılını kapatmaya hazırlanırken, dolar son iki haftanın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi ve petrol 17 ayın en yüksek kapanışından geri çekildi. Asya hisse senetleri, Japonya hisseleri düşerken, Çin hisse senetlerinin erken saatlerdeki kayıplarını geri alması ile birlikte karışık seyretti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, ABD para biriminin neredeyse tüm önemli para birimleri karşısında gerilemesi ile birlikte son dört günde ilk kez geriledi. Ham petrol vadelileri son dokuz günde ilk kez geriledi ve 2010'dan bu yana en uzun yükseliş serisini durdurdu. Japonya'da Topix Endeksi, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin (S&P 500) dün askıda konut satışları verisinin beklenenden daha kötü çıkması ile Ekim ayından bu yana en güçlü düşüşünü göstermesinin ardından bir ayı aşkın sürenin en büyük düşüşünü gerçekleştirmeye yöneldi. Altın kazançlarını dördüncü güne genişletti ve ülke tahvilleri değer kazandı. Endoenzya hisse senetleri rallisini üçüncü güne taşıdı.

İşlem hacimleri yılın son haftasında küresel anlamda zayıf kaldı. Ham petrol, hisse senetleri ve döviz piyasalarının tümünde işlem hacimleri düşüktü. ABD hisse senetleri, Donald Trump'ın sürpriz seçim zaferinin öncesinden bu yana en hızlı oranda arttıktan sonra, gösterge endeksleri tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkaran rallinin bir kısmını geri verdi. Dolar, yeni başkan Trump'ın politikalrının kamu harcamalarında artış getireceği spekülasyonuna bağlı olarak 10 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine tırmandı.

Tokyo'da Ichiyoshi Investment Management Co. icra yetkilisi Mitsushige Akino, "Trump'ın başkanlığına ilişkin beklentiler sona yaklaşıyor ve realite üzerinde odaklanmaya başlıyoruz," dedi ve "Yatırımcıların bu noktadan sonra ABD ekonomik göstergelerine yönelik daha tedirgin bir tutum takınmasını bekliyorum" şeklinde görüş bildirdi.

Para Birimleri

*Yen dolar karşısında yüzde 0.4 değer kazanarak 116.77 seviyesine çıktı. Avustralya dolar yüzde 0.4 ve Yeni Zelanda doları yüzde 0.2 güçlendi.

*ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Çarşamba günü 10 yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine ulaştıktan sonra yüzde 0.3 geriledi.

Hisse Senetleri

*MSCI Asya Pasifik Endeksi, Çarşamba günü yüzde 0.2 yükselişle altı gün süren kayıp dönemini sonlandırmasının ardından, Tokyo saati ile 14:48'de yüzde 0.1'den az aşağında seyrediyordu.

*Japonya'da Topix Endeksi yüzde 1.1 geriledi. Gösterge endeks yılı yüzde 1.8 aşağıda kapamaya ve son beş yılda ilk kez yıllık bazda düşüş göstermeye yöneldi. Nikkei 225 Endeksi 2016 yılı kazancını yüzde 0.7'ye daralttı.

*Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi erken saatlerde yüzde 0.5 kadar düştükten sonra önceki kapanış seviyelerine toparlandı ve Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.8'e kadar çıkan kaybını yüzde 0.1'e daralttı.

*Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi erken saatlerdeki kayıplarını geri alarak yüzde 0.3 yükseldi ve bir yılı aşkın sürenin en yüksek seviyesine çıktı. Yeni Zelanda'da S&P/NZX 50 Endeksi yüzde 0.2 yükselirken, Kore'de Kospi Endeksi fazla değişmedi.

*Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.1'den az yükseldi. Gösterge endeks Çarşamba günü yüzde 0.8 geriledi. ABD hisse sentlerinin gösterge endeksi bu ay yüzde 22.3 ve bu yıl yüzde 10 yükseldi.

Emtia

*Ham petrol, ABD'de özel sektörün açıkladığı stok verisinin yükseliş göstermesinin ardından yüzde 0.6 gerileyerek varil başına 53.75 dolara indi. Ham petrol Çarşamba günü New York'ta 54.06 dolar ile Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

*Altın yüzde 0.6 yükselişle ons başına 1,148.03 doalra çıktı ve yükselişini dördüncü güne taşıdı. Metal 11 ayın en düşük seviyesinden toparlandı.

Tahviller

*Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi sekiz baz puan düşüşle yüzde 2.78'e inerken, Yeni Zelanda'nın 10 yıllıklarının getirisi dokuz baz puan inerek yüzde 3.38'e geldi.

*ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi iki baz puan gerileyerek yüzde 2.49'a indi ve Çarşamba günkü beş baz puanlık düşüşü daha da genişletti.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)