E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
01 Şubat 2018 - 09:07 borsagundem.com

Fed'in faiz açıklaması ile birlikte küresel piyasalarda karışık seyir hakim oldu

Asya borsaları bu hafta başındaki sert kayıplarından toparlanarak kazanımlarını sınırlı artırdı ancak artan ABD tahvil getirileri ve faiz oranları yatırımcıların küresel ekonomi görünümüne yönelik iyimserliklerini zedeleyebilir. Amerika Merkez Bankası yılın ilk toplantısında faiz oranlarını sabit tuttu ancak enflasyonun bu yıl artabileceğini belirtti. Fed'in mevcut başkanı Janet Yellen toplantıya son kez başkanlık yaptı. Yellen'den sonra Fed başkanı olarak Jerome Powell 3 Şubat'ta göreve gelecek. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi  Salı günü yüzde 1.4 geriledikten sonra yavaş yavaş toparlanarak yüzde 0.1 yükseldi. Japonya'nın Nikkei endeksi dün gördüğü dört haftanın dip seviyesinden yüzde 1.3 yükseldi. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri Nisan 2014'den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 2.754'ü gördükten sonra yüzde 2.725'te bulunuyor. Artan sayıda yatırımcı için en büyük endişe, ekonominin çok hızlı büyüyebileceği ve bunun enflasyonun yükselmesine yol açması ve merkez bankalarını para politikalarını daha hızlı sıkılaştırmaya teşvik etmesi. ABD faiz oranı vadeli işlemleri, bu yıl üç faiz artışı fiyatlandırıyorlar.

DÖVİZ

Dolar Fed'in ABD ekonomisindeki enflasyona ve büyümeye güven duyduğu sinyali vererek ve bu yıl faizleri birkaç kez daha artırabileceği görüşlerini güçlendirmesinin ardından başlıca para birimleri karşısında yatay seyrediyor. İşlemciler ABD'de bugün ve yarın açıklanacak verilerin doların güçlenmesini sağlayıp sağlamayacaklarını görmek için bu verileri yakından izliyorlar. ABD'de bugün ISM imalat endeksi, yarın ise ABD tarımdışı istihdam ve ortalama saatlik ücretler verisi açıklanacak. Fed yılın ilk toplantısında faiz oranlarını sabit tuttu ancak enflasyonun bu yıl artabileceğini belirtti. Fed bu açıklamalarla faiz oranlarının şu anki Fed Başkanı Janet Yellen'den sonra göreve gelecek Jerome Powell döneminde yükselmeye devam edeceği beklentilerini güçlendirdi. Haberin Orjinali İçin Tıklayın Dolar endeksi geçen hafta gördüğü üç yılın dip seviyesinden toparlandıktan sonra 89.127 ile yatay seyrediyor.

PETROL

ABD petrol fiyatları OPEC'in arz kesinti anlaşmasını devam ettirmesinin ABD üretiminin neredeyse 50 yıl içinde ilk kez günde 10 milyon varil yükseldiği verisini dengelemesiyle kazanımlarını artırdı. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.1 artışla varil başına 68.99 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Altın fiyatları hafif değişim gösterirken, yatırımcılar ABD ekonomisinin durumuna ilişkin ipuçları için yarın açıklanacak tarımdışı istihdam verisini bekliyorlar. Spot altının ons fiyatı dün 23 Ocak'tan bu yana en düşük seviye olan 1,332.30 doları gördükten sonra bugün 1,345 dolar ile yatay seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)