E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
04 Nisan 2018 - 09:24 borsagundem.com

ABD'nin başlattığı ticaret savaşları piyasalarda gerginliğe neden oluyor

Asya borsaları ABD ile Çin arasında ticaret savaşı kaygılarıyla Wall Street'teki toparlanmayı izleyemeyerek ekside seyrediyor.

Yatırımcıların ticaret savaşı kaygılarıyla sadece hisse senedi değil diğer varlık sınıflarında da pozisyon almaktan imtina ettiği görülüyor. Güvenli liman olarak görülen devlet tahvilleri, altın ve yen sınırlı da olsa değer yitirirken, Wall Street ABD Başkanı Donald Trump'ın e-ticaret sitesi Amazon'a yönelik eleştirilerinin yasal bir düzenlemeye dönüşmeyeceği beklentisiyle yükseldi.

Ticaret savaşı kaygıları Trump yönetiminin Çin'den yıllık ithalat büyüklüğü 50 milyar doları bulan bir grup ürüne yüzde 25 gümrük vergisi açıklamasının ardından tekrar güçlendi. Gümrük vergisi yaklaşık 1,300 kalem endüstriyel teknoloji, ulaştırma ve tıp ürününü kapsıyor. Çin ticaret bakanlığı ABD'den gelen açıklamanın hemen ardından aynı büyüklükte bir karşılık vermek için hazırlık yaptığı uyarısında bulundu.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yatırımcıların temkinli davranmaları sonucu yüzde 0.06 ekside bulunuyor. 

DÖVİZ

Dolar dün yen karşısında değer kazandıktan sonra bugün hafif gerilerken, ABD ile Çin arasındaki uluslararası ticaret politikası kaynaklı gerilim ileriye yönelik belirsizlik yaratıyor.
Bir süredir değer kaybeden dolar, ABD borsalarının ve risk iştahının toparlanmasıyla birlikte dün yen karşısında yüzde 0.6 değer kazandıktan sonra bugün yüzde 0.1 gerileyerek 106.5 yenden işlem görüyor.

PETROL

Petrol fiyatları ABD ham petrol stoklarının artacağı beklentisiyle gerilerken, Rusya'dan gelen OPEC ile üretim kısıntısında işbirliğinin güçlenebileceğine işaret eden açıklama kayıpları sınırladı.
Brent petrolünün varili dün yüzde 0.7 değer kazandıktan sonra bugün yüzde 0.3 gerileyerek 67.94 dolara indi.
Rusya Enerji Bakanı Alexander Novak dün yaptığı açıklamada mevcut üretim kısıntısı anlaşması sona erdikten sonra Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile üye olmayan ülkeler arasında yeni bir yapının kurulabileceğini belirtti.

ALTIN

Altın fiyatları dünkü seansta yüzde 0.6 geriledikten sonra yatırımcıların riskten kaçınmasıyla birlikte kısmen toparlandı. ABD'nin Çin'den ithal 50 milyar dolar tutarındaki ürüne gümrük vergisi açıklamasının ardından canlanan ticaret savaşı kaygıları risk iştahının azalmasına yol açtı.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.2 primle 1,334.44 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)