E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
31 Temmuz 2018 - 09:07 borsagundem.com

Asya borsalarındaki kararsız seyir hisse piyasalarını baskı altına aldı

Asya borsaları gevşek para politikasının riskli varlıklar için pozitif olarak görülmesiyle ilk baştaki kayıplarının bir kısmını toparlarken; teknoloji hisselerindeki küresel düşüş kazanımları sınırladı.
Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.5'ten fazla geriledikten sonra yüzde 0.1 ekside bulunuyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 0.3 gerilerken; Avustralya borsası ise sınırlı değişim gösterdi.
Teknoloji hisselerindeki düşüş öncülüğünde Nasdaq yüzde 1.4 gerilerken; S&P 500 ve Dow Jones  yüzde 0.6 düşüş kaydetti. 

DÖVİZ

Japonya Merkez Bankası'nın para politikasında bazı işlemcilerin beklediği daha büyük değişikliklerden ziyade küçük değişiklikler yapmasının ardından dolar, yen karşısında yükselirken; daha sonra kazanımlarını azalttı.
Dolar yen karşısında BOJ'un ekonomiye verdiği devasa destek programını daha esnek hale getirmeye yönelik tedbirler aldığını açıkladıktan sonra yüzde 0.3 artışla bir haftanın zirvesi olan 111.44'e yükseldi. Dolar BOJ'un politika kararından bir saat sonra kazanımlarını azaltarak yen karşısında
111.07'de işlem görüyor. BOJ faiz oranlarını şimdilik "çok düşük" seviyelerde tutacağını taahhüt etti ve ekonomiye verdiği devasa destek programını daha esnek hale getirmeye yönelik tedbirler aldığını açıkladı. BOJ böylece enflasyonun yüzde 2 hedefine ulaşmasının zaman alacağı öngörüsünü ortaya koydu. BOJ, bankaların merkez bankasında tuttukları rezervlere uygulanan kısa vadeli faiz oranı
hedefini yüzde -0.1'de ve 10 yıllık devlet tahvilleri için getiri hedefini yaklaşık yüzde sıfırda tuttu.
Ancak, BOJ politika açıklamasına uzun vadeli faiz oranlarının ekonomik ve fiyat gelişmelerine bağlı olarak dalgalanma gösterebileceğini ve tahvil alım programını esnek bir şekilde uygulayacağını ifade eden bir açıklama ekledi. Dolar endeksi 16 Temmuz'da gördüğü bir yılın zirvesi olan 95.656'dan uzaklaşarak 94.313 ile yatay seyrediyor.

PETROL

Petrol fiyatları OPEC üretiminin Temmuz ayında bu yılın zirvesine ulaştığını gösteren verinin ardından geriledi ancak kayıplar arz endişelerinin devam etmesiyle sınırlandı. Brent ham petrolünün varil fiyatı dün yüzde 0.9 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.36 düşüşle 74.7 dolara geriledi. 

ALTIN

Altın fiyatları dar aralıklarda işlem görürken, yatırımcılar İngiltere ve ABD merkez bankalarının bu haftaki para politikası kararlarını bekliyorlar. Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1,221.95 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)