E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
09 Ağustos 2018 - 09:15 borsagundem.com

ABD-Çin arasındaki ticaret savaşı hisse piyasalarını baskı altında tutuyor

Asya borsaları, Çin hisselerindeki yükselişin ABD-Çin ticaret savaşındaki son gerginliği dengelemesinden destek bulurken, Rusya para birimi ruble ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar açıklamasıyla geriledi.
Şanghay lokomotif hisseler yerli teknoloji şirketlerine olası hükümet desteği verileceği söylemleriyle yüzde 2.3 yükseldi. Bu destek ticaret anlaşmazlığı tırmandıkça Beijing tarafından ortaya konan yeni bir büyümeyi canlandırma önlemi.
Çin hisselerindeki kazanımlar, Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksinin  ilk kayıplarını telafi ederek yüzde 0.5 yükselmesine destek oldu. Japonya'nın Nikkei endeksi makine siparişlerinde şaşırtıcı düşüşün baskısıyla yüzde 0.3 geriledi.
Washington, Moskova'nın İngiltere'de eski bir Rus casusu ve kızına yapılan suikast girişiminde zehirli sinir gazı kullandığını belirledikten sonra yeni yaptırımlar uygulayacağını açıkladı. 

DÖVİZ

Yen Japonya Merkez Bankası'nın aşırı gevşek para politikasını ne zaman sonlandıracağına dair spekülasyonlarla ABD-Japonya ticaret görüşmeleri öncesinde dolar karşısında dokuz günün zirvesine yükseldi.
Piyasalar, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı konusunda hala temkinli olurken, işlemciler asıl olayın bugün Washington'da gerçekleşmesini bekliyorlar. Japonya Washington'da otomobil ihracatlarına yönelik yüksek gümrük vergilerini önlemek ve ABD'nin iki taraflı bir serbest ticaret anlaşması taleplerini ortadan kaldırmak için görüşmelere başlayacak. Yen, Trump yönetiminin ülkelerin para birimlerinin kasıtlı olarak değer kaybetmesine neden olmalarına dair endişelerini dile getirmesiyle son altı ay içinde dolar karşısında yaklaşık yüzde 4 geriledi, değer kaybının müzakerelerde bir sorun olabileceği yönünde spekülasyonları artırdı.
BOJ'un aşırı gevşek para politikasını ne zaman sonlandıracağına dair spekülasyonlarla yen 110.74 ile dokuz günün zirvesine yükseldi.

PETROL

Petrol fiyatları ABD-Çin arasında tırmanan ticaret gerilimi ve Çin'in talebine yönelik endişelerle dün geriledikten sonra, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları yeniden devreye almasıyla İran ham petrol arzına ilişkin endişelerle yükseldi. Brent petrolünün en yakın vadeli fiyatı dün yüzde 3'ten fazla geriledikten sonra yüzde 0.4 artışla 72.58 dolara yükseldi. 

ALTIN

Altın fiyatları ard arda iki gün yükseldikten sonra doların yen karşısında zayıf seyir izlemesiyle hafif yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün yüzde 0.2 yükseldikten sonra yüzde 0.1 artışla 1,214.51 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)