E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
10 Ekim 2018 - 09:23 borsagundem.com

Global büyümede daralama olabileceği beklentileri hisse piyasalarına olumsuz yansıdı

Asya borsaları, dünya borsalar endeksinin dün küresel ekonomik büyümeye yönelik endişelerle sekiz haftanın dip seviyesini görmesinin ardından ekside seyretti.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.3, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.1 ekside bulunuyor.

Çin'de ise Shanghai bileşik endeksi yüzde 0.2 ekside, Hong Kong Hang Seng endeksi yüzde 0.2 artıda seyrediyor.

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvilleri dün yüzde 3.261 ile yedi buçuk yılın zirvesini, 30 yıllık tahvilleri ise dört yıldan uzun bir sürenin zirvesini gördükten sonra geri geldi.

Bazı işlemciler ABD Başkanı Donald Trump'ın dünkü açıklamalarının ardından Hazine tahvil getirilerinin gerilediğini ifade ettiler. Trump, dün ABD'de ekonomik büyümenin güçlendiğini enflasyonun ise asgari seviyelerde bulunduğunu belirterek Fed'in faiz artırmada hızlı davrandığını ifade etti. 

DÖVİZ

Dolar dün gördüğü yedi haftanın zirvesinden biraz uzaklaşsa da ABD ekonomisinin güçlü seyri ve Fed'in gelecek yıllara dair faiz artırım görünümü gibi nedenlerden destek bulmaya devam etti.
ABD Hazine tahvil getirileri dün gördüğü zirvelerden geri gelmiş olsa da yatırımcılar enflasyonda yükseliş nedeniyle Fed'in para politikasını sıkılaştırma planında değişiklik olmayacağını ve getirilerde ani yükselişlerin görülebileceğini düşünüyorlar. Dolar endeksi dün 96.163 ile 20 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra bugün 95.575 ile ABD piyasalarının kapanışına yakın seviyede bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) küresel ekonomik büyüme tahminlerini düşürmesinin ardından yönünü aşağı çevirdi, ancak Michael adlı kasırga nedeniyle üretim tesislerinin kapanarak ABD'nin Meksika Körfezi'nden çıkardığı petrolün yüzde 40 azalmasından destek buldu.
Brent ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı dün yüzde 1.3 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.3 ekside 84.79 dolarda bulunuyor. 

ALTIN

Altın fiyatları ABD'nin uzun vadeli tahvil getirilerinin dün gördüğü zirvelerden gerilemesine paralel yönünü yukarı çevirdi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1,183.04 dolar ile bir haftadan uzun bir
sürenin dip seviyesini gördükten sonra yüzde 0.2 artıda 1,191.03 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)