E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
26 Ekim 2018 - 08:34 borsagundem.com

ABD'li teknoloji şirketlerinin zayıf bilanço açıklaması Asya borsalarını sarstı

Asya borsaları, ABD'li şirketler Alphabet ve Amazon'un açıkladığı beklentilerden zayıf bilançoların ardından bugün de geriledi. ABD borsaları yatırımcıların düşük değerlemelerden yaptıkları alımlar ve Microsoft'un güçlü bilançosu sonrası yükselişle kapandı, ancak bu yükseliş Asya borsalarına yansımadı. Amazon ve Alphabet'in bilançolarının ardından bu hafta küresel hisse piyasalarında satış
baskısı yaratan ABD'li şirketlerin bilanço görünümü hakkındaki endişeler, ABD'nin Nasdaq endeksi
vadeli işlemlerini yüzde 1, S&P 500 vadeli işlemlerini yüzde 0.8 eksiye taşıdı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi açılışta artıda olsa da daha sonra yüzde 0.7 eksiye geçti. Endeks bu seviyelerden kapanırsa haftanın tamamında yüzde 3 düşmüş olacak ve kayıplarını beşinci haftaya taşıyacak. 

DÖVİZ

Yen, yatırımcıların Asya piyasalarında riskli varlıklardan uzak durmaya devam etmesiyle birlikte dolar karşısında değer kazandı. Euro ise Avrupa Merkez Bankası'nın faizlerin ileride artacağına piyasaları ikna edemesinin ardından iki ayın dip seviylerine yakın seyrediyor. Asya borsalarının ABD'deki yükselişi izleyemeyerek gerilemesi güvenli liman para birimlerine alım getirdi.
Dolar yen karşısında yüzde 0.2 değer yitirirken, dolar/yen paritesi de 112.14'e geriledi.
Analistler riskli varlıklara satış getiren ticaret savaşı kaygıları, İtalya'nın AB ile yaşadığı bütçe sorunları ve ABD'deki şirketlerin kâr görünümü hakkındaki endişelerin devam ettiğini belirtiyorlar.
Euro , ECB Başkanı Mario Draghi'nin gelecek yıl yaz aylarından itibaren para politikasının sıkılaştırmanın mümkün olduğuna piyasaları ikna edememesinin ardından dün 1.1353 ile iki ayın dip seviyesini gördükten sonra yüzde 0.1 ekside 1.1365 dolarda bulunuyor. 

PETROL

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın OPEC temsilcisinin piyasalarda yakında arz fazlası görülebileceğini açıklaması ve küresel hisse piyasalarındaki satışa paralel olarak gerilerken, art arda üçüncü haftayı da düşüşle kapamaya hazırlanıyor. Brent ham petrolünün varil fiyatı yüzde 0.6 düşüşle 76.42 dolara geriledi. Petrol haftayı yüzde 4'ün üzerinde düşüşle kapatmaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan'ı Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nde (OPEC) temsil eden Adeeb El-Aama dün Reuters'a yaptığı açıklamada, "Son haftalarda artan ham petrol stokları piyasanın dördüncü çeyrekte arz fazlasıyla karşı karşıya kalabileceğine işaret ediyor" dedi. 

ALTIN

Altın fiyatları ABD şirketlerinin kâr görünümü ve küresel ekonominin ivme kaybettiği hakkındaki endişelerle art arda dördüncü haftayı da yükselişle kapamaya hazırlanıyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dünkü kapanışa göre yatay seyrederek 1,231.76 dolarda bulunurken haftalık kazanımı yüzde 0.5'i buldu. Altın bu haftayı da yükselişle apatırsa Ocak ayından bu yana haftalık bazda en uzun kesintisiz kazanımı elde etmiş olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)