E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
27 Aralık 2018 - 08:28 borsagundem.com

Küresel piyasalar noel tatilindeyken ABD borsaları güçlü veri ile yükseldi

Asya borsaları son dönemde yaşanan siyasi ve ekonomik sorunlarla sarsılan piyasaların, beklentilerin üzerinde gelen ABD verisi ve Trump yönetiminin yatırımcı güvenini artırmak için gösterdiği çabanın etkisiyle toparlanmasıyla Wall Street'in yükselişini izleyerek artış kaydetti.

ABD borsaları piyasalardaki son dönemdeki düşüş kadar göze çarpan alımlarda yükselirken, Dow Jones endeksi dün ilk kez 1,000 puandan fazla yükseldi. Bu artış Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksinin yüzde 0.8 artışla sekiz haftanın dip seviyesinden toparlanmasına destek oldu.

Japonya'nın Nikkei endeksi Salı günü gördüğü eksi seviyelerden yönünü yukarı çevirerek yüzde 3.8 yükseldi.

Noel tatilinin ardından işlemlerin yeniden başlamasıyla Avustralya borsası yüzde 1.6, Çin lokomotif hisseleri yüzde 0.6 yükseldi.

Ayrıca, Beyaz Saray Fed'e karşı eleştirileri yatıştırmak için bazı girişimlerde bulundu. Beyaz Saray Ekonomik Danışmanlar Konseyi Başkanı Kevin Hassett dün, Fed Başkanı Jerome Powell'ın görevinin tehlikede olmadığını söyledi. 

DÖVİZ

Dolar, yatırımcıların ABD-Çin ticaret gerilimlerinin yatışma işaretleri ve beklenenden daha güçlü ABD ekonomik verisinin etkisiyle cesaretlenmesiyle dün kaydettiği kazanımlarının çoğunu korudu.
Bu durum Wall Street'in ve ABD hazine tahvil getirilerinin yükselmesini sağladı. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri 8 baz puan artışla yüzde 2.8'e yükseldi. Bu yükseliş de, doların haftalarca süren baskının ardınan biraz toparlanmasına destek oldu. Dolar ABD büyümesinin yavaşlaması, Çin-ABD ticaret gerginliği ve yakın zamanda ABD’de hükümetin geçici olarak kapatılması konusunda artan endişelerle ABD hazine tahvil getirilerindeki düşüşle baskı altında kalmıştı.

Artan kasvetli tablo ile karşı karşıya kalan yatırımcılar, ABD ticaret ekibinin Çinli yetkililerle görüşmek üzere 7 Ocak haftasında Beijing'e gideceğine ilişkin basında çıkan haberlerden destek buldular.
Piyasalar ayrıca ABD'nin bu yılki Noel dönemi satışlarının bir yıl öncesine göre yüzde 5.1 artış göstererek 850 milyar dolara ulaşması ve böylece altı yılın en güçlü kazanımını kaydetmesinden de destek buldu.

PETROL

Petrol, hisse senedi piyasalarındaki yükselişten destek bulsa da, ham petrolde arz fazlalığı ve küresel ekonominin güç kaybettiği endişelerinin fiyatları baskılamasıyla geriledi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 0.15 düşüşle 54.39 dolara geriledi. Fiyatlar dün ise yüzde 8 yükselmişti.

ALTIN


Altın küresel büyümeye yönelik endişeler ve hisse senedi piyasalarındaki oynaklığın güvenli liman talebini desteklemesiyle yükseldi ancak Hisse senetlerinin yeniden yükselmeye başlamasıyla kazanımları sınırlandı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1,279.06 dolar ile 19 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.3 artışla 1,270.71 dolar seviyesinde.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)