E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar kırılgan seyrediyor---

Küresel piyasalar kırılgan seyrediyor

Küresel piyasalar kırılgan seyrediyor
28 Mayıs 2018 - 09:06 borsagundem.com

Küresel piyasalar ABD ve Kuzey Kore arasındaki zirve görüşmelerinin gölgesinde dalgalı seyrediyor

ABD hafif ham petrolü başlıca petrol ihracatçısı ülkelerin üretim kısıntısını gevşeteceği beklentisiyle altı haftanın en düşük seviyesine gerilerken, Asya hisse piyasaları ve ABD endeks vadeli işlemleri Kuzey Kore ile ABD liderlerinin her şeye rağmen bir araya geleceğine yönelik beklentilerle yükseldi.
ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta katılmaktan vazgeçtiği ancak daha sonra fikir değiştirdiği Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile yapılması planlanan zirveye hazırlık amacıyla ABD'li bir heyetin Kuzey Kore'ye ulaştığını açıkladı.

Euro İtalya'da kurulmakta olan koalisyonun ekonomi bakan adayının cumhurbaşkanı tarafından reddedilmesinin ardından altı buçuk ayın dip seviyelerinde toparlanmış olsa da kırılgan seyrediyor. Cumhurbaşkanının ortak para birimi euro karşıtı bakan adayını reddetmesi anayasal krize yol açarak tekrar genel seçimlere gidilmesi ihtimalini gündeme getirdi. Petrol fiyatlarında başlıca petrol üreticilerinin 17 ay önce başlattıklarını üretim kısıntısını büyük ölçüde gevşetecekleri beklentilerinin güçlenmesiyle geçen hafta başlayan düşüş eğilimi bugün de sürüyor.

Rusya enerji bakanı üretim sınırlamalarının kaldırılması için ele alınan seçeneklerden birinin Ekim 2016'daki üretim seviyesinin, yani üretim sınırlamasından önceki seviyenin tekrar yakalanması olduğunu söyledi. Rus bakan Cumartesi günü, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) gelecek ay Viyana'da yapacağı toplantı öncesinde Suudi Arabistan ile Rusya arasında yapılan görüşmeler esnasında açıklamada bulundu.

Brent petrolünün varil fiyatı yüzde 2.6 düşüşle 74.49 dolara kadar inerek yaklaşık üç haftanın en düşük düzeyini gördükten sonra yüzde 1.8 ekside 75 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrolünün varil fiyatı ise yüzde 3.1 düşüşle altı haftanın en düşük seviyesi olan 65.8 doları gördü. ABD'nin S&P 500 endeksi vadeli kontratları yüzde 0.4 artıda bulunurken, dünyanın başlıca iki finans merkezi Londra ve New York'un tatil dolayısıyla kapalı olması nedeniyle işlem hacimleri düşük seyredebilir.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi ise yüzde 0.4 artıda bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol üretimini artırmayı değerlendirdikleri açıklaması ve ABD'de artan petrol üretiminin etkisiyle Cuma günkü sert kayıpları devam ettirerek geriledi.
Brent petrolünün varil fiyatı yüzde 1.7 düşüşle 75.13 dolarda bulunuyor. Hem Brent hem de ABD petrolü bu ayın başlarında gördüğü zirvelerin sırasıyla yüzde 6.4 ve yüzde 9.1 aşağısında seyrediyor.

ALTIN

Altın fiyatları ABD-Kuzey Kore zirvesinin yapılacağı beklentileri ve doların değer kazanmasına paralel olarak geriledi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.3 düşüşle 1,297.71 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)