E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar petrol fiyatlarıyla iyimser---

Küresel piyasalar petrol fiyatlarıyla iyimser

Küresel piyasalar petrol fiyatlarıyla iyimser
06 Nisan 2016 - 08:11 borsagundem.com

Küresel piyasalar, petrol fiyatlarındaki yükseliş ile birlikte iyimser bir seyir izliyor

Petrol, üretimin dondurulması konusunda anlaşmaya varılacağına ilişkin beklentilerle yükseldi ve Asya'da enerji sektörü hisselerine alımların gelmesini sağladı. Yen 1.5 yılın en yüksek seviyesi yakınında seyrederken, ABD endeks vadeli kontratları yükseldi ve ABD Hazine tahvilleri geri çekildi.

ABD ham petrolü, Kuveyt'in, büyük petrol üreticilerinin İran olmasa da üretimi dondurma konusunda anlaşmaya varabileceklerini kaydetmesinin ardından yüzde 2 sıçradı ve kazancını ikinci güne taşıdı. Asya enerji şirketlerinin hisselerini içeren endeks bu ay ilk kez yukarı yönde hareket ederken, Malezya ringgiti gelişen piyasa paralarındaki yükselişlere öncülük etti. Bakır, kalay ile birlikte değer kazandı.

Yatırımcılar, geçen ayki iyimserliğin ardından, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın küresel ekoomiye yönelik risklere dikkat çekmesinin ardından temkinli bir duruşa geçti. Fed'den, bu akşam açıklanacak olan Mart ayı toplantı tutanakları ile birlikte, güvercin duruşa ilişkin yeni detaylar gelebilir. ABD'de siyasi belirsizlik, Teksas Senatörü Ted Cruz'un Wisconsin'de Cumhuriyetçi Parti başkan adaylığı seçimlerinde Donald Trump'ı yenmesi ve Demokrat Parti seçimlerinde Bernie Sanders'ın Hillary Clinton'a üstün gelmesinin ardından daha da arttı. Pfizer Inc., konu hakkında bilgiye sahip bir kaynağa göre, Allergan Plc ile 160 milyar dolarlık birleşme anlaşmasını durdurdu.

Tokyo'da Daiwa SB Investments Ltd baş stratejisti Soichiro Monji, "Son birkaç gün biraz volatildi, ancak gelişen piyasalar oldukça dirençliydi," dedi ve "Yılın başında, tartışma yalnızca Japonya'nın kötü olduğu yönünde değildi, zira gelişen piyasalar da kötüydü ve bu durumun Japonya ve ABD'yi de aşağı çekeceği şeklindeydi. Ancak gelişen piyasalar güçlü bir seyir izliyor ve bu nedenle, bu mantık çöküyor" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:56'da yüzde 0.1 yukarıda seyrediyordu.

Bloomberg

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)