E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKüresel piyasalar "petrol"deki düşüşü izliyor---

Küresel piyasalar "petrol"deki düşüşü izliyor

Küresel piyasalar petroldeki düşüşü izliyor
10 Mayıs 2016 - 08:08 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler yeniden düşmeye başlayan petrol fiyatlarına çevrildi

Asya emtia üreticileri, petrol ve sanayi metallerindeki düşüşlerle birlikte değer kaybederken, Japonya hisse senetleri, yenin bu ayın en düşük seviyesi yakınında seyretmesi ile birlikte yükseldi.

Enerji ve emtia şirketleri, ham petrol fiyatlarındaki kayıpların varil başına 44 doların altına genişlemesi ile birlikte, MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde en falza kaybeden sektörler oldu. Japonya'da Topix Endeksi, yenin Pazartesi günkü yüzde 1.1'lik kaybını daha da genişletmesi ile birlikte yükselişini ikinci güne taşıdı. Dolar, aralarında Yeni Zelanda doları ve Malezya ringgitinin de bulunduğu emtia ile ilişkili para birimleri karşısında değer kazandı. Filipinler pesosu, anti terör kurumu adayının ülkenin başkanlık seçiminde zaferini ilan etmesinin ardından yükseldi.

Melbourne'de IG Ltd. piyasa analisti Angus Nicholson, "Yakın vadede gelişmekte olan iki makro konu piyasalarda baskın konuma gelmeye hazırlanıyor; dolarda süregelen yükseliş ve petrol fiyatlarındaki gerileme," dedi ve "Emtia grubu güçlü dolar ortamında zor zamanlara hazırlanıyor, ancak Çin'in ilk çeyrekteki agresif teşviğinden geri çekilebileceği haberleri de fiyatları aşağı çekiyor" şeklinde görüş bildirdi.

Küresel hisse senetlerinin toplam değeri Mayıs ayında, şirket karlarının düşüş gösterdiği bir ortamda, dünyanın en büyük ekonomilerinde durgunluğa işaret eden verilerin etkisiyle, şimdiye dek 1.5 trilyon dolardan fazla eridi. Bloomberg'in emtia endeksi, Nisan ayında ralli yaptıktan sonra, son altı seansın beşinde düştü. Rüzgarın yön değiştirmesinin Kanada'da yangının etkisini azaltması ile birlikte, küresel arzın azalacağına ilişkin beklentileri ile yükselen petrol düşüşe geçti.

Çin'de tüketici enflasyonı Nisan ayında yüzde 2.3'te kaldı ve beklentilere paralel çıktı. Üreitici fiyatlarındaki düşüş ise ılımlı hale geldi. Fransa, Almanya ve İtalya'da bugün sanayi üretimi verileri açıklanacak. İngiltere'de ise dış ticaret verileri var. Bugün bilançocosunu açıklayacak olan Credit Suisse Group AG'nin ikinci çeyrek üst üste zarar açıklaması bekleniyor. Bunun yanında, ING Groep NV, Nokia OYJ ve Walt Disney Co. da karlarını açıklayacak.

Japonya'da Topix Endeksi yendeki düşük seyir ile birlikte yerel saat ile 11:30'da yüzde 1.6 yukarıda seyrediyordu.

BloombergHT

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)